Valmentajakoulutus


Suomen Palloliiton valmennuskoulutus 
 
KP-75 järjestää omassa seuraympäristössä tai yhteistyössä lähiseurojen kanssa futisvalmentajan startti-  ja ikävaihekoulutukset sekä jalkapallotekniikat ja fyysisen harjoittelun teemakoulutukset.
 

Suomen Palloliiton valmennuskoulutuksen sivut:

https://www.palloliitto.fi/opi-ja-kehity/valmentajalle

Keski-Uudenmaan alueen koulutuskalenteri:

Koulutuskalenteri

Kaikki koulutukset löytyvät Valmentajakoulutuksen hallintajärjestelmästä (VKHJ):

https://moodle.palloliitto.fi/login/index.php

Ohjeet kurssille ilmoittautumiseen:

Tukisivusto VKHJ kirjautumiseen

Seuroilla ja alueilla on erityisesti alkuvaiheen koulutuksien futisvalmentajan startin ja ikävaihekoulutuksen sekä valinnaisten koulutusten jalkauttamisessa aktiivisen toimijan rooli. Koulutusprosesseja pyritään toteuttamaan mahdollisimman paljon ja laadukkaasti omassa seuraympäristössä alueellisen koulutusvastaavan tukemana.
 
UEFA C toimii etenkin 12–15-vuotiaiden ikävaihekoulutuksena ja antaa perustan myös aikuisten tai vanhempien nuorten valmentamiselle. Tämän jälkeen valmentajien on mahdollista suorittaa C+ lasten valmentajien erikoiskoulutus tai UEFA B ja edetä UEFA A:n kautta aina UEFA Pro:lle asti. Maalivahtivalmentajien, futsalvalmentajien ja fyysisen osa-alueen valmentajien omat erikoistumiskoulutukset ovat tärkeä osa uudistusta. 
 
Alueilla ja seuroissa toteutetaan teemakoulutuksia, joissa käsitellään mm. jalkapallotekniikoiden opettamista, fyysisen harjoittelun, pelin oppimisen ja henkisten valmiuksien teemoja. 
 
Koulutuspolut uusille valmentajille:
• Kaikki uudet valmentajat aloittavat koulutuksen Futisvalmentajan startista. 
• Startin jälkeen valmentaja etenee ikävaihekoulutukseen 
• Maalivahtivalmennukseen erikoistuvat pääsevät startin jälkeen maalivahtien D-tason koulutukseen. Mikäli maalivahtivalmennukseen erikoistuva haluaa edetä UEFA GK A -tasolle, valmentajalla tulee olla UEFA B -koulutus suoritettuna. 
• Futsal valmennukseen erikoistuvat käyvät startin jälkeen ikävaihekoulutuksen ja sen jälkeen valmentajat voivat edetä futsalvalmentajien erikoistumispolulla C-tason koulutukseen. 
• Huippupelaajataustaiset voivat hakea starttikoulutuksen jälkeen UEFA B -tasolle. 
• UEFA C–tasolle pääsee suorittamalla startin, ikävaihekoulutukset / koulutuksen sekä yhden valinnaisen teemakoulutuksen.  
 
Ilmoita aina valmennuspäällikkölle kun haluat osallistua valmentajakurssille jari.vento (at) kp-75.fi
Image