Turnaussäännöt

Turnaussäännöt, McDonald's Kerava -turnaus, 2021

Järjestäjä:                 Keravan Pallo-75

Aika:                          28-29.8.2021 (lauantai-sunnuntai)

Paikka:                      Kalevan Urheilupuisto TN 

 

Turnaussäännöt 

Yleistä

Turnauksessa noudatetaan SPL:n sekä SPL:n Kaikki Pelaa–sääntöjä. Poikkeuksena erikseen mainittavat sääntömuutokset 

Turnauksen tavoite

Tavoitteena on tarjota joukkueille jännittäviä ja tasaväkisiä otteluja, joissa jokaisella pelaajalla on oikeus nauttia pelaamisesta yhdessä kavereidensa kanssa. Yksilöiden kehittyminen on tärkeä päämäärä turnauksessamme, ei joukkueen menestys. 

Pelikenttä

Pelialue on kaikissa sarjoissa vähän alle neljännes täysmittaisesta kentästä. Pelialusta on lämmitettävä jalkapallonurmi. 

Pelioikeus

Pelioikeus on P2014-ikäluokassa 1.1.2014 tai sen jälkeen syntyneillä pelaajilla, P2013-ikäluokassa 1.1.2013 tai sen jälkeen syntyneillä pelaajilla ja P2012-ikäluokassa 1.1.2012 tai sen jälkeen syntyneillä pelaajilla. 

Pelimuoto

Pelimuoto on kaikissa ikäluokissa 5v5. 

Peliaika

Peliaika on kaikissa otteluissa 2 x 15 min. 

Pelien määrä 

P2014 ja P2013 sarjoissa pelataan turnauksessa kolme ottelua, P2012 sarjoissa pelataan turnauksessa viisi-kuusi ottelua. 

Sarjajärjestelmä 

Ikäluokkien turnausottelut pelataan lauantaina sekä sunnuntaina. Lauantaina pelaavat 2014 syntyneet ja sunnuntaina 2013 syntyneet. 2012 syntyneet pelaavat sekä lauantaina että sunnuntaina. 

P2014 sarjassa on kaksi eri tasoa, enemmän pelanneet ja vähemmän pelanneet 

P2013 sarjassa on kaksi eri tasoa, enemmän pelanneet ja vähemmän pelanneet. 

P2012 sarjassa on kolme eri tasoa, kilpa, haastaja- ja harrastetaso

Pelipaidat

Ohjelmassa ensin mainittu joukkue on kotijoukkue. Jos joukkueiden pelipaidat ovat samanväriset, vaihtaa vierasjoukkue paitoja tai käyttää liivejä. 

Vaihdot 

Vaihdot ovat edestakaiset ja lentävät. Vaihdot suoritetaan läheltä keskirajaa. 

Maaliheitto & vetäytyminen 

Maaliheitto (2014 ja 2013 sarjoissa) annetaan maalialueen sisältä (maali- tai rangaistusalue merkitään muutamalla tötsällä kentän ulkopuolelle). Turnauksessa kahden nuorimman ikäluokan (2014 ja 2013) otteluissa on käytössä vetäytymissääntö. Vetäytyminen tarkoittaa, että kun joukkue A heittää maaliheittoa, niin joukkue B vetäytyy puoleen kenttään. Pelinohjaaja ohjaa pelaajia vetäytymään jos he eivät heti muista itse vetäytyä. 

Maalipotku

Maalipotku (2012 sarjoissa) annetaan maalialueen sisältä (maali- tai rangaistusalue merkitään muutamalla tötsällä kentän ulkopuolelle). 

Sivurajapotku 

P2014 ja P2013- sarjoissa rajaheiton tilalla on rajasyöttö tai kuljetus peliin. Rajasyötössä tai kuljetuksessa pallo on lähtötilanteessa viivan päällä. Rajasyötöstä ei voi tehdä suoraan maalia. Vastustajajoukkueen on oltava vähintään 5 metrin etäisyydellä suorituspaikasta. Pelaaja voi syötön sijaan myös lähteä itse kuljettamaan. 

Sivurajaheitto 

P2012 sarjoissa on käytössä normaali rajaheitto. 

Vastalauseet 

Mahdolliset vastalauseet ratkaisee jury, johon kuuluvat järjestäjän, yhden vierasjoukkueen ja pelinohjaajien edustajat. Jury vastaa siitä, että turnauksessa noudatetaan Kaikki Pelaa-sääntöjä. Juryn tehtäviin kuuluu myös puuttua mahdollisesti esiintyviin rikkeisiin keskustelemalla yhdessä sääntöjen vastaisesti toimivan joukkueen vastuuhenkilöiden kanssa sekä tarvittaessa raportoida turnausluvan myöntäneelle piirille sääntörikkomuksista.

Vastalauseet tulee jättää turnaustoimistoon puolen tunnin kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalausemaksu on 100 euroa, joka palautetaan, jos vastalause hyväksytään. Juryn päätökset ovat Lopullisia. 

Palkinnot 

Turnaukseen osallistuville joukkueille jaetaan kunniakirjat ja mitalit max 10 pelaajaa/joukkue. Lisäksi jokaisesta joukkueesta valitaan yksi Fair Play pelaaja joka palkitaan. Joukkueet suorittavat itse palkintojen jaon. Yhteisiä palkinnonjako tilaisuuksia ei järjestetä. 

Ensiapu:

Turnauspaikalla ei ole ensiapupistettä vaan osallistuvat joukkueet huolehtivat itse mahdollisten vammojen ensiavusta. 

Palvelut 

Turnausalueella toimii buffet, jossa on tarjolla kahvia, virvokkeita, leivonnaisia, makkaraa ym. 

Lisätiedot
Turnausvastaava, KP-75 toiminnanjohtaja Mika Hannonen, 0400-740044 tai mika.hannonen@kp-75.fi