Uutiset‎ > ‎

Tukea jalkapallon harrastamiseen

lähettänyt KP-75 Uutistoimitus 22.12.2019 klo 6.21

Jalkapallo on moneen harrastukseen verrattuna edullista, mutta harrastusmaksut ovat monelle suuri menoerä. Taloudellista tukea on onneksi tarjolla. Tässä joulun alla tietopaketti, miten jalkapalloharrastukseen voi saada tukea.

Jalkapallon harrastaminen KP-75:ssä on edullista, verrattuna moneen muuhun lajiin tai muihin jalkapalloseuroihin. Maksut ovat silti korkeita monelle perheelle. 

Harrastusten kustannuksia ovat nostaneet ainakin paremmat kentät ja hallit, lisääntyneet harjoitusvuorot sekä valmennuksen ammattimaistuminen. Lasten harrastusten kustannuksista onkin ollut viime aikoina paljon puhetta. Lapsille on esitetty muun muassa harrastustakuuta ja monet seurat ovat perustaneet tukirahastoja.

Myös KP-75:lla on oma tukirahasto, josta voi hakea apua jäsen- tai toimintamaksuihin. Tänä vuonna hakuaika on vuoden loppuun (31.12.2019) mennessä. Ohjeet hakemiseen ovat löytyvät nettisivuilta.

Keravalla on myös useita muita mahdollisuuksia hakea taloudellista tukea lapsen harrastusmaksuihin. 

Keravan kaupungilta voi saada toimeentulotuen osana yhden lapsen harrastuksista 200 euroa vuodessa.  Kaupunki jakaa myös avustusta 7–20 -vuotiaiden lasten harrastamiseen, tänä vuonna avustusta voi hakea vuoden loppuun asti. Vuoden aikana kaupungilla on ollut jaossa myös harrasteseteli 13–29 -vuotiaille nuorille sekä harrastestipendi 7-17 -vuotiaille nuorille. Lisätietoa näistä avustuksista löytyy kaupungin verkkosivuilta (https://www.kerava.fi/asioi-verkossa/avustukset). 

Myös Keravan seurakunnalta voi saada tukea, sillä seurakunnan kautta voi hakea Tukikummit-säätiön avustuksia. Säätiö toimii valtakunnallisesti tukien mm. lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Tukea haetaan ottamalla yhteyttä diakoniin, joka tekee hakemuksen säätiölle. Hakijan ei tarvitse kuulua seurakuntaan, vaan apua voi hakea kuka tahansa. Hakuaika on jatkuva. Apua haettaessa selvitetään hakijan taloudellinen tilanne. 

Lisäksi keravalaiset nuoret voivat hakea Sinebrychoffin vuotuisia harrastestipendejä. Kevään 2020 harrastestipendiä voi hakea 7–17-vuotias keravalainen nuori (1.1.2002–31.12.2013 syntyneet). Valintaperusteina ovat muun muassa lapsen ja perheen taloudelliset, terveydelliset ja sosiaaliset olosuhteet. Harrastestipendin hakuaika on 2.12.2019–3.1.2020. Hakulomakkeen voi tulostaa netistä www.kerava.fi -> Asioi verkossa -> Avustukset -> Harrastestipendi, tai paperisen hakulomakkeen voi hakea Keravan kaupungin asiointipisteestä (Kultasepänkatu 7).

Myös muita avustusmahdollisuuksia on, esimerkiksi HOPE ry, joka auttaa vähävaraisia ja äkillisen kriisin kohdanneita lapsiperheitä Tukea haetaan järjestön nettisivujen kautta. 

 Comments