Uutiset‎ > ‎

KP-75 P04 Taitokoulujoukkue voitti kovatasoisen MyPan järjestämän Valoturnauksen Myllykoskella !

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 11.8.2014 klo 3.33   [ 11.8.2014 klo 4.47 päivitetty ]
8-10.8 Myllykoskella pelattu Valoturnaus toi mestaruuden KP-75 P04 Taitokoulujoukkueelle !


Pojat joutuivat aloittamaan turnauksen pelaamalla heti kovaksi tiedettyä Kuopion Palloseuraa vastaan.  KP-75 ei ole aikaisemmissa peleissä onnistunut KuPSia selättämään saati pisteitä viemään, mutta avausottelussa käytiin jo lähellä. Pitkään tilanne oli Tuomas Nissisen laukauksen ansiosta 1-0, mutta KuPS onnistui pelin loppupuolella tasoittamaan pelin ja ottelussa jaettiin pisteet.

Seuraavaksi vastaan tuli FC Kuusysin Edustusjoukkue. Valmisteleva harjoitusottelu Lahdessa meni Keravan nimiin, mutta nyt FC Kuusysi otti ohjat käsiinsä ja hyödynsi heti puolustuksen uinahtelut jäätävällä viimeistelyllä ja peli jatku nopeasti 0-2 tappioasemasta. Tilannetta ei helpottanut Kuusysin huipputorjuntoja esittänyt
maalivahti tai tolpat, joihin tuntui kilpistyvän kaikki maalintekoyritykset pelin painopisteen kuitenkin hiljalleen kallistuessa Keravan pallonhallintaan.

Lopulta Aaro Paappasen taka-alanurkkaan painunut vapaapotku vapautti pelin. Hetken päästä Iiro Kärsämän läpiajosta ja nappisyötöstä maalin viimeisteli Akseli Sirolinna, ja 2-2 tilanteessa Kerava oli vääntänyt FC Kuusysin siltaan pallonhallinnassa. Keravan innokkaan hyökkäyspelin seurauksena FC Kuusysi pääsi kuitenkin paukuttelemaan KP-75:n ylärimaa.

Ottelun viimeisillä minuuteillä upposi Iiron räjähtävä kaukolaukaus maalialueelta ja varsin tukala ottelu saatiin lopulta käännettyä Keravan voitoksi.

Seuraavaksi ohjelmassa oli suurella osalla pojista matka Helsinkin Stadionille ihastelemaan Barcelonan pallonhallintatreenejä. Höntsävastustajana pelasi HJK.

Myllykoskella pelatun Valoturnauksen erikoisuutena ovat yöottelut: KP-75 vastustajaksi asettui puolilta öin tuttu joukkue JäPS. Järvenpää oli valitettavasti turnauksessa täysin vastaantulija, jonka osoitti taululle nakutetut 8-0 lukemat. Maalintekijöitä joukkueesta löytyi laajalla rintamalla. Hienoin tuli juoksuvoimaisen Santeri Roukalan
vauhdikkaan läpiajon päätteeksi tekemällä hiljaisella alanurkkasiirrolla maalivahdin edestä. Parasta tässä ottelussa Keravalaisille oli päästä lähinnä pelailemaan iltavalaistuksessa MyPan Stadionilla.

Sunnuntain ensimmäinen vastustaja kovaksi tiedetty KyIF Kirkkonummelta. Ensimmäisellä puoliskolla Otto-Eemeli Niemelän ampuma rankkarimaali helpotti tilannetta, mutta tiukan vääntämisen jälkeen varsinainen peliaika päättyi 2-2 tilanteeseen jonka jälkeen aloitettiin rangaistuslaukauskilpailu.

Rankkarit eteneivät seuraavasti:

1.Otto-Eemeli maali!  2.KyIF ohi! 3. Veeti Pekonen maali! 4. Kyif kova
laukaus ja Erkan huikean reaktiotorjunta!

KP-75 oli raivannut tiensä finaaliin, kuten oli tehnyt KuPS omassa ottelussaan voittamalla Kouvolan alueen ikäluokkansa parhaista pelaajista koostuvan KJP:n edustusjoukkueen.

Finaaliin KuPSn tiedettiin metsästävän ensimmäistä osumaa agressiivisesti ja siinä se onnistui jo 5 minuutin kohdalla. Keravalaisten taisteluhenki ei kuitenkaan laantunut vaan kasvoi ja kaikkialla kentällä haluttiin voittaa kaksinkamppailut, pelaten kuitenkin viisaasti sovittua pelitapaa noudattaen. Puolesta kentästä tulleen rikkeen seurauksena KP-75 maalihanat aukesivat 10 minuutin kohdalla, kun Iiro Kärsämän laukoma vapaapotku pomppasi pahasti juuri maalivahdin edessä tolpan vierestä sisään.

11 minuutin kohdalla puolustajana pelanneen Tomi Tuomen vahva laitanousu ja syöttö keskelle vapautti maalinedustalla hienosti taistelleen Iiron Kärsämän uudestaan maalintekoon ja pallo tärähti maalin kattoon 5 metrin etäisyydeltä. Keravan kollien 2-1 johtoa kesti 30 minuutiin asti, jolloin Aaro Paappasen nopea pallonriisto ja syöttö
puolustuslinjan taakse vapautti Iiron maalintekoon ja 3-1 maali pujahti KuPS:N maalivahdin kainalon alta maalinperukoille ja Iiron hattutemppu oli valmis!

Hattutemppua seurasi Iiron balotellituuletus (tosin paidan kanssa) Stadionin katsomossa istuneelle kilpajoukkueen huoltajana toimivalle Taru-äidille ja osittain Keravaltakin asti finaalia katsomaan tulleelle yleisölle, joka jaksoi iloisesti kannustaa poikia ja pysyä katsomon puolella.

Tämän jälkeen Keravan oikein ajoitetut agressiiviset prässäykset jatkuivat ja KP-75 hallitsi pelitapahtumia. Pillin vihellys käynnisti juhlat ja pojat pääsivät nostamaan jo toisen mestaruuspokaaliin Jyväskylä Cupin mestaruuden jälkeen, joka lähti kiertämään pelaajien keskuudessa. Ensimmäiseksi pokaalin vei kotiinsa joukkueen kapteenina
toiminut Akseli Sirolinna.

KP-75 Nuorisopäällikön valmentamassa P04 Taitokoulujoukkueessa pelasivat:

Aaro Paappanen
Akseli Sirolinna
Erkka Mäkeläinen
Iiro Kärsämä
Otto-Eemeli Niemelä
Santeri Roukala
Tomi Tuomi
Tuomas Nissinen
Veeti Pekonen
Veikko Nupponen

Taustoina toimivat kakkosvalmentaja Antti Paappanen ja huoltajana Vesa Niemelä.

Samat pojat taistelivat itselleen aiemmin neljännen sijan varsin kovatasoisessa Pori Cupissa heinäkuun lopussa Antti Paappasen ja Vesa Niemelän johdolla, jolloin vahvistuksena pelasivat myös Olli Leino ja Ruslan Slivnitsyn.

Kuluvana vuonna P04 Kilpajoukkue on noussut uudelle tasolle ja metsästänyt kovia voittoja. KP-75 jyrän alle ovat joutuneet mm. seuraavia kovatasoisia edustusjoukkueita:

HJK Valk. (Helsinki)
HJS Akatemia (Hämeenlinna)
KuPS (Kuopio)
FC Jazz United (Pori)
FC Kuusysi (Lahti)
OLS (Oulu)
Harju JK (EESTI)

- Monia Suomen kärkijoukkueita olemme pikkuriikkiisen jäljessä, mutta määrätietoisen ja monipuolisen harjoittelun sekä poikien innokkuuden ja peli-ilon säilyessä olemme varsin oikealla tiellä kovatasoisen ryhmän kehittämisessä, toteaa P04 Kilpajoukkueen valmentajiin kuuluva
Antti Paappanen. Paappanen näkee myös talveksi Korsoon valmistuvan uuden Kalmuurin jalkapallohallin ja Ahjon uuden tekonurmikentän tukevan mukavasti ikäluokan toimintaa, mutta myös käynnissä olevaa Keravan nousua aina kovatasoisemmaksi juniorijalkapallokaupungiksi.

- Ikäluokkien tekemiseen tarvitaan kuitenkin aina valtavan innokasta ja aktiivista taustatyötä ja vanhempia. Esimerkiksi 31.8 on Keravalla luvassa on yksi Keravan kaikkien aikojen suurimmista jalkapalloturnauksista pelaajamäärällä mitattuna. Keravalla järjestettävään Karuselliturnaukseen osallistuu noin 400 1. & 2. luokkalaista junioria. Turnauksen järjestävät yhdessä KP-75 P06 ikäluokka ja Oikkupolvet Kalevan urheilupuistossa. Viikkoa myöhemmin P04 ikäluokka järjestää vastaavan turnauksen hieman pienemmässä mittakaavassa, joten futisvilskettä urheilupuistossa on mahtavan jalkapallokesän jälkeen syksylläkin luvassa!

KP-75 Onnittelee joukkuetta!
Comments