Uutiset‎ > ‎

KP-75 kasvatti mukana viemässä Suomen A-maajoukkuetta ensimmäistä kertaa arvokisoihin!

lähettänyt Jukka Kuusonen 12.11.2019 klo 0.23

Päävalmentaja Markku Kanerva on nimennyt Huuhkajat EM-karsintaotteluihin Liechtensteinia ja Kreikkaa vastaan, https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/huuhkajat-nimetty-em-karsinnan-paatosotteluihin. KP-75 kasvatti Jukka Raitala on jälleen A-maajoukkueen mukana! KP-75 sai Jukalta lyhyen haastattelun tärkeiden otteluiden alla. 

Moikka Jukka, mikä on päivän fiilis, onko mies hyvässä kunnossa ensiviikkoa silmälläpitäen?
Päivän fiilis on erinomainen. Oli kerrankin mukava saapua Suomeen muutama päivä ennen maajoukkueen kokoontumista - ei tarvitse jet lagin kanssa taistella maajoukkueessa! ;)

Kausi 2019 on sinullla Montreal Impactissa loppunut jo tovi sitten. Mitkä fiilikset kaudesta jäi? 
Kausi päättyi pettymykseen. Sain reilusti vastuuta läpi kauden, ja säästyin suuremmilta loukkaantumisilta. Kauden suurin tavoite oli päästä playoffeihin mutta emme siinä onnistuneet - Kanadan cupin voitto oli toki hieno juttu. 

Onnittelut Kanadan cupin voitosta!  Miltä sen voittaminen tuntui?
Cupin voitto maistui upealta. En ole urani aikana voittanut Suomen Cupin ja Veikkausliigan lisäksi muuta. Sen tajusin nyt, että pokaalin voittaminen ei ole koskaan helppoa. Arvostan Kanadan cupin voittoa paljon! Lisäksi pääsimme voiton ansiosta mukaan ensikaudeksi Concacaf Champions leagueen!

Olet pelannut hienon ja pitkän uran ulkomailla, joka vielä jatkuu ainakin ensikauden Montrealissa. Olet saanut myös kunnian edustaa Suomen A-maajoukkuetta urasi aikana. Miltä tuntuu pukea maajoukkueen pelipaita päälle? Mitä A-maajoukkue sinulle merkitsee?
Maajoukkueeseen on aina ollut upeaa tulla, nyt vielä erityisen hienoa kun tulokset ovat olleet positiivisia. Tunnen ylpeyttä ollessani niin etuoikeutettu, että kuulun ja olen kuulunut Suomen A-maajoukkueseen jo lähes kymmenen vuoden ajan.

Sitten ajankohtaiseen! Edessä on kaksi huikean hienoa EM-karsinnat päättävää ottelua. Suomi - Liechtenstein ensiviikon perjantaina loppuunmyydyllä Telia 5G areenalla ja seuraavan viikon maanantaina Kreikka vieraissa. Millä fiiliksillä näihin otteluihin?
Tosi rennoin fiiliksin. Hieno, iso peli tulossa mutta rennolla, sekä keskittyneellä fiiliksellä lähdetään tähän peliin - niin kuin kaikkiin aikaisempiinkin peleihin! Mahtava asia että pelataan taas Helsingissä ja katsomo on tupaten täynnä!

Suomi - Liechtenstein pähkinänkuoressa: "mahdollisuus varmistaa Suomen historian ensimmäinen kisapaikka", "stadion on loppuunmyyty", "kaikkien aikojen ottelu", "fanit alusta asti joukkueen takana", kuinka siistiä on lähteä tuohon otteluun kentän puolella?! Mitä arvokisapaikka sinulle merkitsisi?
Arvokisapaikka olisi urani suurin saavutus. Tämän eteen olemme maajoukkueessa tehneet lujasti töitä monta vuotta.

Mitä terveisiä KP-75 jäsenille ja koko Suomen jalkapalloyhteisölle perjantaiksi? :)
Ääntä vaan niin paljon kun kurkusta lähtee, missä sitten ikinä peliä katsottekaan. Kotiyleisön tuki on mielettömän tärkeää! Yhdessä tehdään unelmista totta!

Vuonna 2009 Markku Kanerva johdatti alle 21-vuotiaiden maajoukkueen upeasti Ruotsissa pelattuun EM-lopputurnaukseen. Viisi nykyisen Huuhkaja-ryhmän pelaajaa edusti tuolloin Suomea arvokisoissa: Teemu Pukki, Tim Sparv, Anssi Jaakkola, Joona Toivio ja Jukka Raitala. Nyt kymmenen vuotta myöhemmin, tällä viisikolla on yhdessä muiden Huuhkajien kanssa mahdollisuus johdattaa Suomi ensimmäistä kertaa EM-lopputurnaukseen myös miesten tasolla!

KP-75 toivottaa onnea Huuhkajille ja erityisesti seuran omalle kasvatille Jukka Raitalalle. #MeMennäänKisoihin!

Suomi - Liechtenstein ottelu on loppuunmyyty. Ottelua voi seurata 
ilmaiseksi https://www.viafree.fi/ tai Nelosen kanavalla ja Ruutu-verkkopalvelussa. 
Jos haluat suuremman juhlan tuntua, niin suuntaa helsingin ydinkeskustaan, virallinen kisakatsomo järjestetään Kansalaistorilla, https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/huuhkajien-kisakatsomo-kansalaistorilla-helsingissa-1511


Comments