Uutiset‎ > ‎

KP-75 -04 Pojat jättiyllätykseen Ahvenanmaalla

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 24.6.2015 klo 5.20

KP-75 E11 -ikäluokan ÅlandiaCup 2015 turnausmatka Ahvenanmaalle onnistui yli odotusten.

KP-75 lähti matkaan yhdellä tyttö- ja kolmella poikajoukkueella. Lähtö  tapahtui aikaisin lauantaiaamuna.

Iltapäivän turnausparaatissa marssi jopa 115 joukkuetta tunnustaen kovaan ääneen joukkueensa värejä. Poikian sarjassa oli 73, tyttöjen sarjassa peräti 42 joukkuetta. Paraati huipentui IFK Mariehamnin kotistadionille tervetuloseremoniaan.

Sunnuntaina päästiin tositoimiin alkulohkopelien alkaessa.

Tiistaina alkulohkojen päättyessä tyttöjen kuudesta pelistä hienosti taistelemat kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä eivät riittäneet jatkopeleihin. Myös poikien Vihreä ja Keltainen joukkue tippuivat jatkopeleistä. Punainen joukkue onnistui etenemään jatkopeleihin oman lohkonsa voittajana, jossa vain Gnistan oli onnistunut viemään joukkueelta pisteen.

Alkulohkojen päättymistä juhlittiin kisadiskossa huhujen mukaan DJ.n ja letkajenkan tahdissa.

Keskiviikkona käynnistyivät pudotuspelit.

1. pudotuspelikierroksella KP-75:tä vastaan asettui kovatasoinen FC Viikingit. Se kaatui kuitenkin selvästi 3-1 nopean ja hyvän syöttöpelin seurauksena.

2. kierroksella KP-75 pudotti vahvan peliesityksen jälkeen LePa:n numeroin 2-0.

3. Kierroksella turnauskaavio osoitti vastustajaksi valitettavasti koko turnauksen ehdotonta  ennakkosuosikkia, TPV:tä Tampereelta. 

KP-75 lähti ennakkoasetelmista huolimatta pelaamaan omaa nopeaa ja koko kenttää hyödyntävää liikkuvaa syöttöpeliään riistäen pallot fyysisemmältä vastustajaltaan ja kontrolloiden palloa keskialueella. Pelitapa kantoi tulosta, kun 1-0 maalin pääsi tuikkaamaan Arttu Leino. ja hetkeä myöhemmin Erkka Mäkeläinen laukoi TPVn maaliin komean ylänurkan 2-0.

Toisella puoliajalla TPV sai pelistä kiinni ja kavensi tilanteeksi 2-1. KP-75 puolustus jaksoi taistella ja myös vastahyökkäyksiä saatiin muutamia aikaiseksi. Lopulta poikien taistelutahto palkittiin ja loppuvihellyksen siivittämänä kentälle ryntäsi koko KP-75 ikäluokka juhlimaan käsittämätöntä yllätystä: KP-75 oli voittanut TPV:n ja tehnyt jymy-yllätyksen edeten Ålandia Cup 2015 loppuotteluun!

Illalla lähdettiin iloisissa tunnelmissa katsomaan IFK Mariehamn - KuPS veikkausliigaottelua.

Torstain loppuottelussa vastaan asettui NuPS, joka oli päätynyt finaalin kahden edellisen rangaistuslaukauskisan jälkeen. Ottelu alkoi keravalaisittain hyvin ja KP-75 piti omasta pelitavastaan kiinni. Tilanteita syntyi ja läheltä maalia saatiin muutama hyvä vapaapotku. Ensin Erkka laukoi hieman yli ja sen jälkeen Aaron veto paukahti ylärimaan maalivahdin torjunnasta. Myös vastustajalla oli omat paikkansa, jotka Aksu maalissa hienosti hoiti. NuPS puolusti tiiviisti ja toiselle puoliajalle mentiin 0-0 tasatilanteessa.

Toisella puoliajallakin KP-75 hallitsi peliä ja rakensi paikkoja. NuPSn yksilösuorituksiin pohjautuvat hyökkäykset kilpistyivät kerta toisensa jälkeen KP-75 puolustukseen. Yllättäen NuPS sai liukastumisen ja mitättömän käsivirheen seurauksena rangaistuspotkun ja siitä maalin. KP-75 jatkoi sisukkaasti ja painoi päälle mahtavan kannustusjoukon huutomyrskyssä, mutta palloa ei vain saatu maaliin. Loppuottelu päättyi 0-1 ja KP-75 oli taistellut itsensä kaikkien yllätykseksi Hopealle varsin raskaassa 5 päivän ja 11 ottelun mittaisessa turnauksessa, johon poikien sarjassa osallistui peräti 73 joukkuetta!

KP-75 Punaisessa pelasivat ja maalinteossa onnistuivat:

Aaro Paappanen
Akseli Sirolinna ( C )
Arttu Leino 
Erkka Mäkeläinen
Justus Kurkela
Olli Leino
Oskari Malmivaara
Otto Mätäsaho
Tomi Tuomi
Veeti Pekonen

Turnauksen parhaaksi maalivahdiksi kisaorganisaatio nimesi loistavia otteita maalissa esittäneen joukkueen kapteenin Akseli Sirolinnan, joka pelasi turnauksessa myös nousevana laitapuolustajana. Joukkueen FairPlay palkinnon sai vahvoja suorituksia kärjessä ja keskikentällä esittänyt Olli Leino ja joukkueen maalikuninkaaksi nousi Aaro Paappanen tehden 11 pelissä yhteensä 12 maalia.

Hopeamitalit poikien kaulaan ripusti järkälemäinen "The Nordic Nightmare" eli Robert Helenius

Comments