Uutiset‎ > ‎

Karusellitunnelmaa Kalevassa

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 8.9.2014 klo 3.02

Suomen suurimpiin lasten jalkapallotapahtumiin lukeutuvia Karuselliturnauksia pelattiin Kalevassa kahtena viikonloppuna. Turnaukset järjestettiin yhteistyössä SPL:n Uudenmaan piirin kanssa.

 

Kaiken kaikkiaan Kalevassa nähtiin yli 600 nuorta jalkapalloilijaa taustajoukkoineen. Elokuun viimeisenä viikonloppuna kentällä vieraili 43 joukkueellista F8 poikia ja viikkoa myöhemmin 24 joukkueellista E10 poikia.

 

Nuorten peli-ilo oli silminnähtävää, taustajoukot kannustivat tyylikkäästi ja sää suosi. Lämpötila nousi reippaasti 20 asteen paremmalle puolelle molempina viikonloppuina. Voisi sanoa, että Kaleva tarjosi parastaan.

 

P06 ja P04 ikäluokkien yhteistyö toimi hyvin sekä taustajoukoissa että pelikentillä. Turnausvastaavat ja taustajoukot vaihtoivat sujuvasti tietojaan sekä ennen että jälkeen turnausten ja ottelukaaviosta puuttunut joukkue koottiin molempien ikäluokkien pelaajista.

 

Historiallinen KP-75 06/04 joukkue ylitti kaikkien toiveet. Pääasiassa 8-vuotiaista koottua joukkuetta vahvistettiin kolmella 10-vuotiaalla isoveljellä ja yhdellä 7-vuotiaalla pallotaiturilla. Isoveljet toimivat pelaajavalmentajina. Heidän roolinaan oli rakentaa peliä ja ohjata nuorempia. Maalinteko oli nuorempien vastuulla. Joukkueen valmentajana toiminut Antti Paappanen onnistui luomaan porukkaan ennen näkemättömän teamspiritin, joka kantoi joukkuetta ensimmäisestä pelistä viimeiseen.

 

Uudenmaan piirin seurakehitysvaliokunnan jäsen Hilkka ”Hilu” Pelander vieraili ensimmäisenä karusellisunnuntaina Keravalla kertomassa piirin roolista ja tavoitteista Karuselliturnausten osalta. Samalla hän kannusti kaikkia antamaan ideoita toiminnan kehittämiseen ja otti palautetta vastaan järjestäjiltä. Turnausvastaavien, Anna Saarinen ja Laura Sartanen, mielestä SPL:n Uudenmaan piiri antoi hyvin tukea turnausten järjestämiseen liittyvissä asioissa.

Comments