Uutiset‎ > ‎

Ella ja Veera nimetty tyttöjen maajoukkueisiin!

lähettänyt Jukka Kuusonen 7.5.2018 klo 23.13   [ 7.5.2018 klo 23.15 päivitetty ]
KP-75 kasvatit Ella Pesonen ja Veera Hellman on nimetty mukaan tyttöjen maajoukkueisiin.

Ella Pesonen on ollut mukana tyttöjen U17-maajoukkueessa tammikuusta lähtien ja on nyt nimetty kyseisen ikäluokan EM-lopputurnaukseen osallistuvaan joukkueeseen. Liettuassa pelattavat EM-kisat alkavat 9.5.2018 ja päättyvät 21.5.2018. KP-75 toivottaa Ellalle ja joukkueelle rutkasti onnea kisoihin!
Lisätietoja: https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/u17-tyttojen-joukkue-em-lopputurnaukseen-nimetty

KP-75 haastatteli Ellaa ennen viimeistelyleiriä. Haastattelu julkaistaan KP-75 seuralehdessä keväällä.

Veera Hellman osallistui Eerikkilän urheiluopistolla 18. – 21.4. pelattuun tyttöjen (1.1.2002 ja myöhemmin syntyneet) alueturnakseen Uusimaan joukkueessa. Turnaus oli hyvin tasainen, joskin ykköseksi noussut Uusimaa erottui muista suhteellisen selvästi häviämättä yhtään puoliaikaa. Turnauksessa jokaisen ottelun kumpikin puoliaika laskettiin erikseen taulukkoon. Veera valittiin myös turnauksen all stars-joukkueeseen.

Hyvien otteiden ansiosta Veera on myös nimetty tyttöjen U16-maajoukkueeseen.
U16-tyttöjen maajoukkue pelaa toukokuun puolessa välissä Eerikkilässä neljän maan UEFA Development -turnauksessa.

Vuonna 2002 syntyneiden ikäluokka kohtasi viime syksynä Venäjän vuotta vanhempien maajoukkueen kahdesti. Nyt kyseessä on nuorten ensimmäiset viralliset maaottelut, kun Ukraina, Unkari ja Puola saapuvat Eerikkilään 15.-19.5.

Lisätietoja UEFA Development turnauksesta: https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/u16-tytot-uefa-development-turnaukseen-eerikkilaan


KP-75 haastatteli Veeraa UEFA Development -turnauksen kynnyksellä:

1. Koska olet aloittanut jalkapallon pelaamisen?
Aloitin pelaamaan KP-75 Kiitäjissä 2010, kun olin 7-vuotias. Pelasin KP-75:n ja TuPS:n yhdistelmäjoukkueessa vuosina 2014-2015.

2. Missä iässä olet siirtynyt PK K-U:hun?

PKKU:hun siirryin Yj:stä v. 2016 ja siinä pelaan edelleen. PKKU:ssa meillä on paras joukkue. Treeneissä on aina kivaa ja ollaan saavutettu joukkueena paljon mm. SM-kulta ja Norway Cupin voitto. Itse tykkään juuri valmentajan sopivan rennosta, mutta laadukkaasta valmennuksesta.


3. Voititte Uusimaan joukkueella aluejoukkueturnauksen ja sinut valittiin all stars joukkueeseen, millainen tapahtuma oli ja millaisia eväitä sait jatkoa varten? 

Tapahtuma oli mielestäni hyvin onnistunut. Oli kovia pelejä ja meillä oli hyvä joukkue kentällä ja sen ulkopuolella. Sain valmentajilta hyvää palautetta pelaamisestani ja vinkkejä myös jatkossa treenaamiseen ja kehittymiseen.

4. Onnittelut valinnasta ikäluokan ensimmäisiin virallisiin maaotteluihin, miltä valinta tuntui ja tuliko valinta yllätyksenä?
Kiitos onnitteluista. Tiukkoja ja rankkoja pelejä on tulossa, mutta
on hienoa päästä nyt ensimmäistä kertaa mukaan kansainvälisiin peleihin. Kun pääsin All Stars joukkueeseen niin ajattelin sen parantavan mahdollisuuksia päästä maajoukkuepeleihin, mutta samalle pelipaikalle on monia muitakin taitavia pelaajia, joten olin tosi iloinen saadessani kutsun.

5. Millaisia tavoitteita sinulla on jalkapalloilijana?
Minulla on aina ollut tavoitteita ja yksi niistä on ollut maajoukkue. Seuraavat ovat jo mielessä, mutta ne pidän mieluiten itselläni vain tiedossa :)

6. Harjoitteletko minkä verran joukkueen kanssa?
Oman joukkueen kanssa meillä on nyt neljät treenit viikossa ja viikonloppuisin peli. Käyn itse omalla ajalla ainakin kerran viikossa esim. kentällä tai lenkillä, mutta yleensä enemmänkin. Käytän myös koulumatkat hyödyksi ja usein pyöräilen tai kävelen kouluun. Kiinnitän huomiota myös ruokailuun, pitää syödä hyvin, että jaksaa. Jalkapallo on joka päivä mielessäni vaikka ei olisikaan treenejä!Comments