Tapahtumat‎ > ‎Puulaakifutis‎ > ‎

Puulaakifutiksen säännöt 2017

KERAVAN PUULAAKIFUTIS 2017 
 
 Järjestäjä:  Keravan Liikuntapalvelu, Keravan Pallo-75 
  
Turnaussäännöt
 
Yleistä: Turnauksessa noudatetaan, jos muuta ei ole erikseen mainittu, SPL:n sääntöjä (Säännöt 2017). Otteluissa on normaali paitsiot, sivurajaheitot sekä kulmapotkut. Muurin etäisyys vapaapotkuissa on 5 metriä. 
 
Pelikenttä: Otteluiden pelialusta on lämmitettävä jalkapallonurmi sekä luonnonnurmi. Pelikenttä on noin 45 x 60 metriä (puolikas normaalista jalkapallokentästä), maalien koko 2x5 metriä (pienet maalit)
 
Pelimuoto: Otteluissa kentällä 7 + maalivahti, otteluissa edestakaiset lentävät vaihdot
 
Peliaika:  Peliaika on kaikissa otteluissa 2 x 25 min. 
 
Sarjajärjestelmä:  
 
Joukkueet on jaettu kahteen alkulohkoon, jotka pelaavat keskenään alkulohkon kevään aikana
 
Molempien lohkojen kevään pelien perusteella kolme parasta sijoitetaan syksyksi samaan lohkoon (yhteensä 6 joukkuetta) ja kevään pelien perusteella molempien lohkojen kolme/neljä heikointa (yhteensä seitsemän joukkuetta) samaan lohkoon. Yläloppusarjan joukkueet pelaavat syksyllä sijoista 1-6 ja alaloppusarjan joukkueet 7-13. Lohkoissa pelataan syksyllä yksinkertainen sarja.
 
Otteluissa voitosta saa kolme, tasapelistä yhden ja tappiosta nolla pistettä. 
 
Joukkueiden päätyessä alkulohkon jälkeen tasapisteisiin sijoituksen ratkaisee: 
 
1. Keskinäisen ottelun/keskinäisten ottelujen tulos: 1.1. pisteet, 1.2. maaliero ja 1.3. tehdyt maalit
 
2. Kaikkien otteluiden maaliero
 
3. Kaikkien otteluiden tehtyjen maalien lukumäärä 
 
4. Arpa
 
Pelipaidat:  Ohjelmassa ensin mainittu joukkue on kotijoukkue. Jos joukkueiden pelipaidat ovat samanväriset, vaihtaa vierasjoukkue paitoja tai käyttää liivejä.
 
Pelipallo:  Kotijoukkue toimittaa pelipallon otteluun

Vaihdot: Vaihdot ovat edestakaiset ja lentävät. Vaihdot suoritetaan läheltä keskirajaa. Vaihtopelaajien lukumäärää ei ole rajoitettu. 
  
Erityissäännökset:

 Joukkueissa ei saa pelata SPL:n ns. liiton sarjoissa pelaavia pelaajia. Sarjassa ei saa olla pelaajia seuraavista sarjoista: Veikkausliiga, Ykkönen, Kakkonen, kolmonen A-SM, B-SM, A1D, B1D. 
Joukkueeseen nimetty pelaaja voi edustaa vain yhtä joukkuetta. HUOM! Joukkueen täydentäminen muista joukkueista on kuitenkin sallittua tilanteessa, jolloin joukkueella ei ole kentällistä pelaajia (7+1) käytettävänään! Lainapelaajat on ilmoitettava vastustajan edustajalle ennen ottelun alkua!
Vankilan joukkue pelaa kaikki ottelunsa vankilan nurmikentällä. Vankilan kentälle pelaamaan meneviltä vaaditaan henkilötietojen ennakkolähetys vankilalle ennen pelejä. Myös liikkumisesta vankilan alueella annetaan tarkat ohjeet, joiden mukaan on toimittava. Vankilan liikuntavastaava Jorma Liukka lähettää vankilan kentälle menevien joukkueiden yhteyshenkilöille tarkat tiedot alueella liikkumisesta. 
 
 Muuta huomioitavaa:
 Kenttäalueilla ja pukukopeissa kaikkien päihteiden käyttö on kielletty. Pelaaja/joukkue, joka ei ole "pelikunnossa" suljetaan sarjasta. Kenttäalue pidetään myös savuttomana.

Kilpailun järjestäjä ei vakuuta pelaajia, vaan pelaajat pelaavat tapahtumassa omalla vastuullaan/ oman vakuutuksen alaisina.
 
Lisätiedot: Keravan Pallo-75:n Toiminnanjohtaja Mika Hannonen  tel. 0400-740 044 tai mika.hannonen(a)kp-75.fi