Turnaussäännöt

Järjestäjä:                  Keravan Pallo-75

Aika:                          22-23.8.2019 (lauantai-sunnuntai)

Paikka:                       Kalevan Urheilupuisto TN ja Ahjon koulun TN, Kerava

 

Turnaussäännöt

 

Yleistä

Turnauksessa noudatetaan SPL:n sekä SPL:n Kaikki Pelaa–sääntöjä. Poikkeuksena erikseen mainittavat sääntömuutokset 

 

Turnauksen tavoite

Tavoitteena on tarjota joukkueille jännittäviä ja tasaväkisiä otteluja, joissa jokaisella pelaajalla on oikeus nauttia pelaamisesta yhdessä kavereidensa kanssa. Yksilöiden kehittyminen on tärkeä päämäärä turnauksessamme, ei joukkueen menestys. 

 

Pelikenttä

Pelialue on kaikissa sarjoissa vähän alle neljännes täysmittaisesta kentästä. Pelialusta on lämmitettävä jalkapallonurmi. 2013 sarja pelataan Ahjon tekonurmikentällä ja 2012 sekä 2011 sarjat Kalevan urheilupuiston tekonurmikentällä. 

 

Pelioikeus

Pelioikeus on P2013-ikäluokassa 1.1.2013 tai sen jälkeen syntyneillä pelaajilla, P2012-ikäluokassa 1.1.2012 tai sen jälkeen syntyneillä pelaajilla ja P2011-ikäluokassa 1.1.2011 tai sen jälkeen syntyneillä pelaajilla. 

 

Pelimuoto

Pelimuoto on kaikissa ikäluokissa 5v5. 

 

Peliaika

Peliaika on kaikissa otteluissa 2 x 15 min. 

 

Pelien määrä 

P2013 ja P2011 sarjoissa pelataan turnauksessa kolme ottelua, P2011 sarjoissa pelataan turnauksessa viisi-kuusi ottelua. 

 

Sarjajärjestelmä 

Ikäluokkien turnausottelut pelataan lauantaina sekä sunnuntaina. Lauantaina pelaavat 2013 syntyneet ja sunnuntaina 2012 syntyneet. 2011 syntyneet pelaavat sekä lauantaina että sunnuntaina. 


 

P2013 sarjassa on kaksi eri tasoa, enemmän pelanneet ja vähemmän pelanneet 

P2012 sarjassa on kaksi eri tasoa, enemmän pelanneet ja vähemmän pelanneet. 

P2011 sarjassa on kolme eri tasoa, kilpa, haastaja- ja harrastetaso

 

Pelipaidat

Ohjelmassa ensin mainittu joukkue on kotijoukkue. Jos joukkueiden pelipaidat ovat samanväriset, vaihtaa vierasjoukkue paitoja tai käyttää liivejä. 

 

Vaihdot 

Vaihdot ovat edestakaiset ja lentävät. Vaihdot suoritetaan läheltä keskirajaa. 

 

Maaliheitto & vetäytyminen 

Maaliheitto (2013 ja 2012 sarjoissa) annetaan maalialueen sisältä (maali- tai rangaistusalue merkitään muutamalla tötsällä kentän ulkopuolelle). Turnauksessa kahden nuorimman ikäluokan (2013 ja 2012) otteluissa on käytössä vetäytymissääntö. Vetäytyminen tarkoittaa, että kun joukkue A heittää maaliheittoa, niin joukkue B vetäytyy puoleen kenttään. Pelinohjaaja ohjaa pelaajia vetäytymään jos he eivät heti muista itse vetäytyä. 

 

Maalipotku

Maalipotku (2010 sarjoissa) annetaan maalialueen sisältä (maali- tai rangaistusalue merkitään muutamalla tötsällä kentän ulkopuolelle). 

 

Sivurajapotku 

P2013 ja P2012- sarjoissa rajaheiton tilalla on rajasyöttö tai kuljetus peliin. Rajasyötössä tai kuljetuksessa pallo on lähtötilanteessa viivan päällä. Rajasyötöstä ei voi tehdä suoraan maalia. Vastustajajoukkueen on oltava vähintään 5 metrin etäisyydellä suorituspaikasta. Pelaaja voi syötön sijaan myös lähteä itse kuljettamaan. 

 

Sivurajaheitto 

P2011 sarjoissa on käytössä normaali rajaheitto. 

 

Vastalauseet 

Mahdolliset vastalauseet ratkaisee jury, johon kuuluvat järjestäjän, yhden vierasjoukkueen ja pelinohjaajien edustajat. Jury vastaa siitä, että turnauksessa noudatetaan Kaikki Pelaa-sääntöjä. Juryn tehtäviin kuuluu myös puuttua mahdollisesti esiintyviin rikkeisiin keskustelemalla yhdessä sääntöjen vastaisesti toimivan joukkueen vastuuhenkilöiden kanssa sekä tarvittaessa raportoida turnausluvan myöntäneelle piirille sääntörikkomuksista.

 

Vastalauseet tulee jättää turnaustoimistoon puolen tunnin kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalausemaksu on 100 euroa, joka palautetaan, jos vastalause hyväksytään. Juryn päätökset ovat Lopullisia. 

 

Palkinnot 

Turnaukseen osallistuville joukkueille jaetaan kunniakirjat ja mitalit max 10 pelaajaa/joukkue. Lisäksi jokaisesta joukkueesta valitaan yksi Fair Play pelaaja joka palkitaan. Joukkueet suorittavat itse palkintojen jaon. Yhteisiä palkinnonjako tilaisuuksia ei järjestetä. 

 

 

Ensiapu:

Turnauspaikalla ei ole ensiapupistettä vaan osallistuvat joukkueet huolehtivat itse mahdollisten vammojen ensiavusta. 

 

Palvelut 

Turnausalueella toimii buffet, jossa on tarjolla kahvia, virvokkeita, leivonnaisia, makkaraa ym. Kentän vieressä olevan jäähallin tiloista löytyy sosiaalitilat, jotka ovat turnauksen ajan käytössä. Sosiaalitilat ovat wc:ssä käyntiä ja juomapullojen täyttöä varten. Muuta oleskelua sosiaalitiloissa tulee mahdollisuuksien mukaan välttää.  Lisätiedot
Turnausvastaava, KP-75 toiminnanjohtaja Mika Hannonen, 0400-740044 tai mika.hannonen@kp-75.fi


Turnauksen järjestäjä:

Keravan Pallo-75 ry

Turnausvastaava, toiminnanjohtaja Mika Hannonen