Tapahtumat‎ > ‎Kevät-turnaus‎ > ‎Kevätturnaus 2016‎ > ‎

Turnaussäännöt

KEVÄTTURNAUS 2016

Järjestäjä: Keravan Pallo-75 
Aika: 9.-10.4.2016 (lauantai-sunnuntai) 
Paikka: Kalevan Urheilupuisto, Kerava 

TURNAUSSÄÄNNÖT

Yleistä
Turnauksessa noudatetaan SPL:n sekä SPL:n Kaikki Pelaa –sääntöjä (Säännöt 2015). Poikkeuksena erikseen mainittavat sääntömuutokset 

Turnauksen tavoite
Tavoitteena on tarjota joukkueille jännittäviä ja tasaväkisiä otteluja, joissa jokaisella pelaajalla on oikeus nauttia pelaamisesta yhdessä kavereidensa kanssa.Yksilöiden kehittyminen on tärkeä päämäärä turnauksessamme, ei joukkueen menestys. 

Pelikenttä
Pelialue on kaikissa sarjoissa vähän alle neljännes täysmittaisesta kentästä Pelialusta on lämmitettävä jalkapallonurmi. 

Pelioikeus
Pelioikeus on Fn7-ikäluokassa 1.1.2009 tai sen jälkeen syntyneillä pelaajilla, Fn8-ikäluokassa 1.1.2008t ai sen jälkeen syntyneillä pelaajilla ja F9-ikäluokassa 1.1.2007 tai sen jälkeen syntyneillä pelaajilla. 

Pelimuoto
Pelimuoto on kaikissa ikäluokissa 5v5. 

Peliaika
Peliaika on kaikissa otteluissa 2 x 15 min. 

Pelien määrä 
Fn7 ja Fn8 pelaavat kolme ottelua, F9 pelaa viisi-kuusi ottelua turnauksessa (kolme lauantaina ja kaksi tai kolme sunnuntaina). 

Sarjajärjestelmä 
Ikäluokkien turnausottelut pelataan lauantaina sekä sunnuntaina. Lauantaina pelaavat Fn7 (P09) ja sunnuntaina Fn8 (P08). F9 (P07) pelaa sekä lauantaina että sunnuntaina. 
Fn7 (P09) ja Fn8 (P08) sarjoissa ei lasketa pisteitä tai muodosteta sarjataulukkoa. 

F9 (P06) sarjassa lauantaina pelataan alkusarja ja sunnuntaina jatkopelit. 

Fn7 (P09) sarjassa on kaksi eri tasoa, enemmän pelanneet ja vähemmän pelanneet 
Fn8 (P08) sarjassa on kaksi eri tasoa, enemmän pelanneet ja vähemmän pelanneet. 
F9 (P07) sarjassa on kolme eri tasoa, kilpa-, haastaja- ja harrastetaso

Pelipaidat
Ohjelmassa ensin mainittu joukkue on kotijoukkue. Jos joukkueiden pelipaidat ovat samanväriset, vaihtaa vierasjoukkue paitoja tai käyttää liivejä. 

Vaihdot 
Vaihdot ovat edestakaiset ja lentävät. Vaihdot suoritetaan läheltä keskirajaa. 

Maaliheitto & vetäytyminen 
Maaliheitto (P08 ja P09 sarjassa) annetaan maalialueen sisältä (maali- tai rangaistusalue merkitään muutamalla tötsällä kentän ulkopuolelle). Turnauksessa kahden nuorimman ikäluokan(P08 ja P09) otteluissa on käytössä vetäytymissääntö. Vetäytyminen tarkoittaa, että kun joukkue A heittää maaliheittoa, niin joukkue B vetäytyy puoleen kenttään. Pelinohjaaja ohjaa pelaajia vetäytymään jos he eivät heti muista itse vetäytyä. 

Maalipotku
Maalipotku (P07 sarjassa) annetaan maalialueen sisältä (maali- tai rangaistusalue merkitään muutamalla tötsällä kentän ulkopuolelle). 

Sivurajapotku 
P08 ja P09- sarjoissa rajaheiton tilalla on rajasyöttö tai kuljetus peliin. Rajasyötössä tai kuljetuksessa pallo on lähtötilanteessa viivan päällä. Rajasyötöstä ei voi tehdä suoraan maalia. Vastustajajoukkueen on oltava vähintään 5 metrin etäisyydellä suorituspaikasta. Pelaaja voi syötön sijaan myös lähteä itse kuljettamaan. 

Sivurajaheitto 
P07 sarjassa on käytössä normaali rajaheitto. 

Vastalauseet 
Mahdolliset vastalauseet ratkaisee jury, johon kuuluvat järjestäjän, yhden vierasjoukkueen ja erotuomarien edustajat. Jury vastaa siitä, että turnauksessa noudatetaan Kaikki Pelaa –sääntöjä. 
Juryn tehtäviin kuuluu myös puuttua mahdollisesti esiintyviin rikkeisiin keskustelemalla yhdessä sääntöjen vastaisesti toimivan joukkueen vastuuhenkilöiden kanssa sekä tarvittaessa raportoida turnausluvan myöntäneelle piirille sääntörikkomuksista. 
Vastalauseet tulee jättää turnaustoimistoon puolen tunnin kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalausemaksu on 100 e, joka palautetaan, jos vastalause hyväksytään. Juryn päätökset ovat Lopullisia. 

Palkinnot 
Turnaukseen osallistuville pelaajille jaetaan kunniakirjat ja mitalit max 10 pelaajaa/joukkue. Lisäksi jokaisesta joukkueesta valitaan yksi Fair Play pelaaja joka palkitaan. 

Palvelut 
Turnausalueella toimii buffet, jossa on tarjolla kahvia, virvokkeita, leivonnaisia, makkaraa ym. sekä arpajaiset. Kentän vieressä olevan jäähallin sosiaalitilat palvelevat turnausväkeä. 

Lisätiedot 
Keravan Pallo-75:n Toiminnanjohtaja Mika Hannonen tel. 0400-740044 tai mika.hannonen(a)kp-75.fi 
Ks. myös järjestäjä seuran kotisivut www.kp-75.fi/kevätturnaus 2016 2016