McDonald's Kevätturnaus turnaussäännöt

Järjestäjä:                  Keravan Pallo-75

Aika:                           14-15.4.20178 (lauantai-sunnuntai)

Paikka:                       Kalevan Urheilupuisto, Kerava

 

Turnaussäännöt

 

Yleistä

Turnauksessa noudatetaan SPL:n sekä SPL:n Kaikki Pelaa–sääntöjä. Poikkeuksena erikseen mainittavat sääntömuutokset 

 

Turnauksen tavoite

Tavoitteena on tarjota joukkueille jännittäviä ja tasaväkisiä otteluja, joissa jokaisella pelaajalla on oikeus nauttia pelaamisesta yhdessä kavereidensa kanssa. Yksilöiden kehittyminen on tärkeä päämäärä turnauksessamme, ei joukkueen menestys. 

 

Pelikenttä

Pelialue on kaikissa sarjoissa vähän alle neljännes täysmittaisesta kentästä. Pelialusta on lämmitettävä jalkapallonurmi. 

 

Pelioikeus

Pelioikeus on Fn7-ikäluokassa 1.1.2011 tai sen jälkeen syntyneillä pelaajilla, Fn8-ikäluokassa 1.1.2010 tai sen jälkeen syntyneillä pelaajilla ja F9-ikäluokassa 1.1.2009 tai sen jälkeen syntyneillä pelaajilla. 

 

Pelimuoto

Pelimuoto on kaikissa ikäluokissa 5v5. 

 

Peliaika

Peliaika on kaikissa otteluissa 2 x 15 min. 

 

Pelien määrä 

Fn7 ja Fn8 pelaavat kolme ottelua, F9 pelaa kuusi ottelua turnauksessa

 

Sarjajärjestelmä 

Ikäluokkien turnausottelut pelataan lauantaina sekä sunnuntaina. Lauantaina pelaavat Fn7 (P11) ja sunnuntaina Fn8 (P10). F9 (P09) pelaa sekä lauantaina että sunnuntaina. 

Sarjoissa ei lasketa pisteitä tai muodosteta sarjataulukkoa. 

 

Fn7 (P11) sarjassa on kaksi eri tasoa, enemmän pelanneet ja vähemmän pelanneet 

Fn8 (P10) sarjassa on kaksi eri tasoa, enemmän pelanneet ja vähemmän pelanneet. 

F9 (P09) sarjassa on kaksi eri tasoa, haastaja- ja harrastetaso

 

Pelipaidat

Ohjelmassa ensin mainittu joukkue on kotijoukkue. Jos joukkueiden pelipaidat ovat samanväriset, vaihtaa vierasjoukkue paitoja tai käyttää liivejä. 

 

Vaihdot 

Vaihdot ovat edestakaiset ja lentävät. Vaihdot suoritetaan läheltä keskirajaa. 

 

Maaliheitto & vetäytyminen 

Maaliheitto (P10 ja P11 sarjassa) annetaan maalialueen sisältä (maali- tai rangaistusalue merkitään muutamalla tötsällä kentän ulkopuolelle). Turnauksessa kahden nuorimman ikäluokan (P10 ja P11) otteluissa on käytössä vetäytymissääntö. Vetäytyminen tarkoittaa, että kun joukkue A heittää maaliheittoa, niin joukkue B vetäytyy puoleen kenttään. Pelinohjaaja ohjaa pelaajia vetäytymään jos he eivät heti muista itse vetäytyä. 

 

Maalipotku

Maalipotku (P09 sarjassa) annetaan maalialueen sisältä (maali- tai rangaistusalue merkitään muutamalla tötsällä kentän ulkopuolelle). 

 

Sivurajapotku 

P10 ja P11- sarjoissa rajaheiton tilalla on rajasyöttö tai kuljetus peliin. Rajasyötössä tai kuljetuksessa pallo on lähtötilanteessa viivan päällä. Rajasyötöstä ei voi tehdä suoraan maalia. Vastustajajoukkueen on oltava vähintään 5 metrin etäisyydellä suorituspaikasta. Pelaaja voi syötön sijaan myös lähteä itse kuljettamaan. 

 

Sivurajaheitto 

P09 sarjassa on käytössä normaali rajaheitto. 

 

Vastalauseet 

Mahdolliset vastalauseet ratkaisee jury, johon kuuluvat järjestäjän, yhden vierasjoukkueen ja erotuomarien edustajat. Jury vastaa siitä, että turnauksessa noudatetaan Kaikki Pelaa-sääntöjä. Juryn tehtäviin kuuluu myös puuttua mahdollisesti esiintyviin rikkeisiin keskustelemalla yhdessä sääntöjen vastaisesti toimivan joukkueen vastuuhenkilöiden kanssa sekä tarvittaessa raportoida turnausluvan myöntäneelle piirille sääntörikkomuksista.

 

Vastalauseet tulee jättää turnaustoimistoon puolen tunnin kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalausemaksu on 100 euroa, joka palautetaan, jos vastalause hyväksytään. Juryn päätökset ovat Lopullisia. 

 

Palkinnot 

Turnaukseen osallistuville pelaajille jaetaan kunniakirjat ja mitalit max 10 pelaajaa/joukkue. Lisäksi jokaisesta joukkueesta valitaan yksi Fair Play pelaaja joka palkitaan. 

 

Ensiapu:

Turnauspaikalla ei ole ensiapupistettä vaan osallistuvat joukkueet huolehtivat itse mahdollisten vammojen ensiavusta. 

 

Palvelut 

Turnausalueella toimii buffet, jossa on tarjolla kahvia, virvokkeita, leivonnaisia, makkaraa ym. sekä arpajaiset. Kentän vieressä olevan jäähallin

sosiaalitilat palvelevat turnausväkeä


Lisätiedot
Turnausvastaava KP-75 toiminnanjohtaja Mika Hannonen, 0400-740044 tai mika.hannonen@kp-75.fi


Turnauksen järjestäjä:

Keravan Pallo-75 ry

Turnausvastaava, toiminnanjohtaja Mika Hannonen