Päättäjäiset 2014


Kauden 2013-2014 päättäjäiset pidettiin 8.11.2014 Keuda-talon Kerava-salissa - paikka on jo perinteeksi muodostunut ja onhan kauden päättäjäisiä mukava juhlistaa Keravan hienoimmassa tilassa.

Jos keltavihreää väriä ei sattunut jo kotoa lähtiessä päälle, oli Keuda-talon aulassa mahdollista vaihtaa väriä - retrotakkeja oli kaupan ja aika moni retrotakki löysikin seuralaisen kotiin myyntipisteestä. Retrotakeistahan muodostuu ihan eri tavalla retroa vuonna 2015, kun Keravan Pallo -75 Ry:n varustetoimittaja vaihtuu Umbrosta Adidakseen. Salin ovien avautuessa oli seuran jäsenten mahdollista bongata itsensä ja pelikaverinsa kuvashowsta, jossa pyöri ikäluokilta ja joukkueilta kerättyjä kuvia kuluneen kauden varrelta.Kun kello koitti 12 ja oli aika aloittaa, kuunneltiin vielä kannustushuuto Helsinki Cupista, jonka mukaan "meidän oma KP, on suomen ykkönen". 


Varsinaisessa ohjelmassa oli ensimmäisenä vuorossa KP-75 Ry:n puheenjohtaja JP Aro. Hän muistutti, kuinka tärkeää on tuomarityöskentely ja erityisesti sen varhainen vaihe, eli pelinohjaajana toimiminen. Pelinohjaajathan ovat "tuomareina" junioreiden peleissä. Pelinohjaajan rooli on kuitenkin tuomarin roolia monitahoisempi. Pelinohjaajan tulee nimittäin ohjata reiluun peliin reagoimalla reilun pelin mukaiseen ja sääntöjen vastaiseen käyttäytymiseen oikealla tavalla ja esim. kannustaa oikeisiin suorituksiin antamalla mahdollisuuden uuteen yritykseen. Pelinohjaajat ovat itsekin junioreita. Kuluneella kaudella nuorimmat pelinohjaajat olivat KP-75:n peleissä 11-vuotiaita. Jos nuori pelinohjaaja joutuu jatkuvasti kuulemaan kentän laidalla olevilta aikuisilta voimakasta kritiikkiä, ei hän välttämättä halua jatkaa pelinohjaajana. Näin kävi kuluneella kaudella ja pelinohjaajien määrä väheni kauden edetessä ja loppusyksyn tapahtumiin oli hankaluuksia löytää pelinohjaajia. Puheenjohtajan keskeinen viesti jäsenille ja heidän vanhemmilleen olikin pelinohjaajien ja tuomareiden kunnioittaminen. Puheenjohtaja myös muistutti, että pelinohjaaja ja tuomari ovat tärkeässä osassa siinä, että pelitapahtuma yleensäkään toteutuu.
Puheenjohtaja esitteli vastikaan seuran palveluksessa aloittaneen toiminnanjohtaja Mika Hannosen. Mika esitteli alkavaa kautta ja painotti erityisesti taitotapahtumien roolia alkavalla kaudella. Taitotestit ja niihin valmentautuminen kokevat uudistuksen alkavalla kaudella - tapahtumien määrää lisätään ja niihin osallistumiseen kannustetaan vielä entistäkin enemmän alkavalla kaudella. Lisäksi Mika esitteli ns. Sinivalkoisen tien harjoituksia, jotka myös uudistuvat kaudelle 2014-2015.Mikan jälkeen lavalle nousi taikuri, magikoomikko Risto Leppänen. Risto taikoi huikeassa esityksessään muun muassa kuiteista rahaa ja esitteli hyvinkin letkeän taikasauvan. Risto myös esitteli taitojaan myös tekemällä erilaisia eläimiä ilmapalloista. Risto pystyi hienosti tekemään ilmapallosta muun muassa ankeriaan, madon ja nahkiaisen. Risto sai huikeat aplodit ja kertoi haastattelussa, että myös taikuuteen, aivan kuten jalkapalloonkin, tarvitaan - yllätys, yllätys - harjoitusta ja taas lisää harjoitusta.


Lopuksi vuorossa olivat vuosipalkitut - kustakin joukkueesta palkittiin 3 pelaajaa ja YJ-joukkueista vuoden keravalainen pelaaja. Myös taitomerkin ansainneet palkittiin ja myös ansioituneita toimihenkilöitä. 

Vuoden 2014 palkitut löytyvät kokonaisuudessaan omasta esityksestään alla:


Seuran omien palkintojen lisäksi tänä vuonna oli palkitsijana mukana myös seuran ulkopuolinen taho: Pro Kerava Ry:n myöntämän Janne Hanhineva-stipendin sai T0607-ikäluokka, perusteilla:

Pieni ikäluokka oli perustamisvaiheessa pienen kokonsa vuoksi vaikeuksissa, mutta nyt taustojen innokkaan ja mahtavan työn ansiosta ikäluokan pelaajamäärä on lähtenyt nousuun ja näyttää kasvavan koko ajan. Tällä hetkellä pelaajia on jo yli 25 kpl.


Kun on seuraamassa kentällä tyttöjen tapahtumaa niin voi vain aistia innokkaan, halun ja iloisuuden tunteen kentällä. Harjoituksissa kaikilla tytöillä on hauskaa ja kukaan tyttö ei lähde surullisena kentältä. Siitä pitää vastuun ikäluokan innokkaat ja lapsiläheiset valmentajat.


Uuden tytön on myös helppo aloittaa uusi harrastus ikäluokassa. Kaikki pelaajat ovat tervetulleita ja lähtevät uusien tuttavuuksien tuottaman hymyn mukana kotiin ja ovat tulleet uudelleen mielellään.


Seuran myöntämä Team Vakkila -palkinto puolestaan meni P06-ikäluokalle, seuraavilla perusteilla:

  • Ikäluokassa loistava henki
  • Pelaajamäärä kasvanut paljon kauden aikana hyvän ja laadukkaan toiminnan ansiosta!
  • Ikäluokassa kaikki, sekä pelaajat että vanhemmat, nauttivat futiksen tuomaa iloa!