Päättäjäiset 2015

KP-75:n kauden 2014-2015 päättäjäisiä vietettiin Kerava-salissa lauantaina 31.10. Päättäjäiset kokosivat paikalle tuttuun tapaan lähes täyden salillisen seuran jäseniä ja toimihenkilöitä.

KP-75:n perinteeksi on muodostunut, että saliin saavutaan ikäluokilta ja joukkueilta kerättyjen kuvien pyöriessä valkokankaalla. Menneen kauden tapahtumiin ja kesän aurinkoisiin turnaus- ja ottelukuviin palaaminen oli jäsenille piristävää ja innostavaa. Moni jäsen bongasikin itsensä kuvista. Ehkäpä joku sai kuvista myös ylimääräistä energiaa jalkapalloharjoitteluun vuoden pimeimmän ajan lähestyessä!
Seuran puheenjohtaja Jyri-Petteri Aro avasi päättäjäiset tunnistustehtävällä: Vain pari päivää aiemmin pidetyssä Palloliiton Captain's Ball -palkintogaalassa palkittujen kasvokuvia arvuuteltiin läsnäolijoilta. Tim Sparv tunnistettiin laajimmin. FC Midtjyllandia edustava Sparv palkittiin Palloliiton gaalassa "Vuoden pelaajan" -palkinnolla. 

Tunnistustehtävään oli puheenjohtaja Aron mukaan valittu tarkoituksella suomalaisia palkittuja pelaajia maailmantähtien sijaan. 

Puolustaja Tim Sparvin lisäksi tunnistettavana oli maalivahti FC Bayern Munchenin Tinja-Riikka Korpela, keskikenttäpelaaja Moshtagh Yaghoubi ja kärkipelaaja Heidi Kollanen. Puheenjohtaja Aro halusi muistuttaa, että Suomestakin on mahdollista nousta huipulle, kuten Sparv ja Korpela esimerkeillään osoittavat. Toinen puheenjohtajan viesti oli nostaa esiin palkittu pelaaja jokaiselta pelipaikalta ja korostaa, että joukkupelissä jokaisella pelipaikalla on tärkeä roolinsa.


Puheenjohtajan jälkeen puheenvuoron sai KP-75:n toiminnanjohtaja Mika Hannonen. Toiminnanjohtaja suuntasi puheessaan katseen kohti tulevaisuutta ja alkavaa kautta. Hannonen mainitsi, että vaikka edellisellä kaudella seuran tehoharjoitusryhmien, eli temppu-, taito- ja kykykoulujen toimintaa uudistettiin, niin muutos ei ole vielä valmis ja kehityspanostuksia tullaan seurassa jatkamaan. Seuran tavoitteena on pelaajien taitotason kasvattaminen ja yhtenä keinona toiminnanjohtaja näki tehoharjoitusryhmiin osallistuvien määrän kasvattamisen alkavalla kaudella. Lisäksi myös taitorastitapahtumiin aiotaan panostaa. Pelaajien taidon kehitys on Hannosen mukaan helposti mitattavissa, kun Palloliiton taitokisarastit ja niiden pisteytys antavat jokaiselle pelaajalle selkeän tavan seurata omaa kehittymistään yksilötaitojen osalta.Virallisen osuuden jälkeen oli vuorossa musiikkia. Kerava-salin lavalle pääsääntöisesti seuran omista, vuonna 2002 syntyneistä junioreista koostuva bändi nimeltä BFM. BFM esiintyi neljän kappaleen verran. Bändin musiikki ja Kerava-salin miksaajien musiikin tueksi luoma valoshow vangitsivat yleisön alusta pitäen.
Vuosittaisten palkintojen jako on tärkein osa päättäjäisiä - palkitaanhan jokaisesta juniorijoukkueesta kauden kehittyjä, tsemppari ja taitopelaaja. 

Palkintojen perusteluissa on värikästä jalkapallokieltä ja palkittavat pääsevät noutamaan palkintonsa raikuvien aplodien saattelemana. Joukkuepalkintojen lisäksi jaettiin seuran palkintoja sekä kauden taitokisoissa menestyneet. KP-75:n taitokisoista kultaisen taitomerkin saivat tänä vuonna Heikkinen Tero E10(F9), Paappanen Aaro E11, Heikkinen Aaro F9, Paappanen Erno F9(F8), Koivunen Lauri F9(F8), Hellman Veera TD13, Rasmus Henni TF8 ja Puhto Noora TF8. 

Kultamerkin saajista mainittiin erityisesti Aaro Paappanen ja Veera Hellman - he ovat saavuttaneet kultamerkin taitokisoissa jo useana vuonna peräkkäin. Veera palkittiin myös Vuoden taitopelaajan -tittelillä. 
Ikäluokista palkittiin Team Vakkila -palkinnolla P03 yhteisjoukkue-ikäluokka. Team Vakkila -palkinnon kriteerien mukaisesti P03 -ikäluokassa on hyvä yhteishenki ja ensimmäistä kauttaan toiminut KP-75:n ja TuPS:n P03-junioreista muodostettu YJ-ikäluokka on saanut toiminnan hyvin käyntiin ja pelaajamäärän kasvuun.

Kunniamaininnan sai myös KP-75:n Naisten edustusjoukkue Intermillat, joka nousi kauden päätteeksi hienosti Naisten Kolmoseen. Naisten joukkueen joukkueenjohtaja, entinen KP-75:n johtokunnan jäsen ja vuosia toimihenkilönä mukana ollut Sari Viitala palkittiin vuoden taustahenkilönä.Kaikki vuonna 2015 palkitut löydät täältä.


Päättäjäisten kuvia
Kuvia kauden 2015 varrelta

BFM:n päättäjäiskappaleet