Kaikki Pelissä - koulujalkapallotapahtuma 2018

Keravan perinteinen Kaikki Pelissä koulujalkapallotapahtuma järjestetään syksyllä 18.-19.9.2018. Tiistaina 18.9 pelaavat 1.-3.lk oppilaat ja keskiviikkona 19.9 pelaavat 4.-6.lk oppilaat keskenään. 

KP-75 hoitaa järjestelyt, kouluille jää ainoastaan oppilaiden ruokailujärjestelyn hoitaminen, ensiapuhenkilöstön (esim. kouluterveydenhoitajat) järjestäminen paikalle sekä kyydityksen järjestäminen tapahtumaan.

Suomen Palloliitto panostaa vahvasti kouluyhteistyöhön ja Kaikki Pelissä hanke on kehittynyt vahvaksi yhteistyötavaksi koko Suomessa. Keravan kouluturnaus on ollut ensimmäisten joukossa Kaikki Pelissä -idealla, ja siitä on otettu mallia valtakunnallisesti. 

Keravan Pallo -75:n järjestämä kouluturnaus liikuttaa noin 1500 lasta vuosittain Kaikki Pelaa -hengessä, vastaavaa lapsimäärää ei useimmat isonkaan kaupungin seurat saa liikkeelle!

Tehdään tänäkin vuonna tapahtumasta ikimuistoinen, opettavainen ja iloinen tapahtuma koululaisille koko kaupungissa!


OTTELUOHJELMA TIISTAI 18.9. JA KESKIVIIKKO 19.9.


Kaikki Pelissä - koulujalkapallotapahtuma

HAUSKA PÄIVÄ FUTIKSEN PARISSA!!

Kaikki pelissä 2018 koulujalkapallotapahtuma on alakouluille (1 – 6 luokkalaisille) järjestettävä tapahtuma, jonne on kutsuttu mukaan kaikki Keravalaiset alakoulut. Tapahtumassa koululuokista muodostetut joukkueet pelaavat leikkimielisiä turnauspelejä vastakkain ja tutustuvat jalkapalloon lajina. Lisäksi tapahtumapaikalla on liikuntapisteitä, joissa voi mm. suorittaa liikunnallisia rasteja. Tapahtumaan voivat osallistua kaikki oppilaat niin tytöt kuin pojatkin aiemmasta lajikokemuksesta riippumatta. Jatkamme hyväksi koettua turnausmallia pienillä kentillä 5v5 joukkuein. Tapahtuma on yhteistyötä ja kaikkien luokan oppilaiden osallistumista korostava.

Kaikki pelaa, pelissä on mukana luokittain tytöt ja pojat. Miettikää joukkueellenne kannustushuutoja, lauluja ja fanikulttuuria. Jokainen oppilas on arvokas, tehtävästä ja roolista riippumatta. Jalkapallo on joukkuepeli jota pelataan niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin! Peleissä kaikilla kentillä on järjestäjien puolesta liivit, pelivarusteiksi soveltuvat liikuntavarusteet.

Opettajille on tarjolla futismalleja ja jutustelua KP-75n, sekä Uudenmaan piirin edustajien kanssa Opecornerissa. Jaossa materiaaleja (Palloliiton oppaita ja Kaikki Pelaa materiaalia) ja keskustelua.

Kaikki Pelissä – turnauksen ajatus

 1. Kaikki Pelissä – turnauksen tavoitteena on kaikkien luokan oppilaiden osallistuminen
 2. Jokainen on riittävän hyvä osallistuakseen peleihin
 3. Tärkeintä on pelata omalla taitotasolla ja Kaikki mukana Pelissä!
 4. Joukkuepeli opettaa vuorovaikutusta - kaikki voivat oppia toisiltaan.
 5. Kilpailu ei ole voittamista vaan parhaansa tekemistä, tasaväkiset pelit ovat parhaita.

Kaikki Pelissä Keravalla 2018

 • 1.-3. luokat tiistaina 18.9.2018
 • 4.-6. luokat keskiviikkona 19.9.2018

Pelit alkavat aamulla klo 9:00 ja viimeinen ottelu päättyy viimeistään klo 14:30. Lohkojen ottelut järjestetään siten, ettei joukkue joudu olemaan paikalla neljää tuntia kauemmin. Ruokailu tapahtuu kouluista jaettavilla eväspusseilla.

Luokka turnauksessa

 • Luokasta saa turnauksessa pelata kaikki haluavat. Joukkueessa on oltava vähintään 8 pelaajaa. Kaikki Pelaa!
 • Muut oppilaat voivat osallistua esimerkiksi seuraavasti: joukkueen valmentajina, huoltajina, joukkueenjohtajina ja huutosakissa. Turnauksessa palkitaan ottelutauoilla joukkueita reilusta pelistä, taustajoukoista, kannustuksesta ja reippaasta ilmeestä kentällä ja sen ulkopuolella.
 • Vanhemmat oppilaat pienempien apuna. Tavoitteena on, että oppilaat tekevät itse ja opettajat auttavat tarpeen vaatiessa

Kaikki Pelissä - turnauksen säännöt

 1. Kouluilla on rajoittamaton osallistumisoikeus eli samassa sarjassa saa olla useita joukkueita samasta koulusta.
 2. Pelitapa on 5v5 maalivahdeilla (4+1) kaikilla luokka-asteilla
 3. Peliaika on 1x20 min
 4. Joukkueeseen toivotaan kuuluvan vähintään 4 poikaa ja 4 tyttöä. Pelaajia voi olla esim. 8+8
 5. Tavoitteenamme on, että joukkueiden pojat pelaavat vastakkain ja tytöt vastakkain vuorotellen
 6. Joukkue muodostetaan yhden luokan oppilaista. Jos luokan oppilasmäärä on alle 15, saa joukkueeseen ottaa oppilaita muilta luokilta.
 7. Samassa sarjassa saa olla useita joukkueita samasta koulusta. (Joukkueella oma nimi joka on ilmoitettava ilmoittautuessa, esim Kilta Tiikerit, Kilta Pantterit)
 8. Turnauksessa ei ratkaista sijoituksia, ottelutuloksia ei kirjata
 9. Pelinohjaaja(tuomari) rytmittää vaihdot kentillä
 10. Oppilaat toimivat myös valmentajina, huoltajina ja joukkueenjohtajina
 11. Turnauksessa noudatetaan Palloliiton Kaikki Pelaa –sääntöjä, mutta sääntöjä voidaan soveltaa olosuhteisiin sopiviksi
 12. Jokainen joukkue pelaa vähintään 3 ottelua

Ilmoittautuminen alkaa 12.8.2018!

Ilmoittautuminen turnaukseen tapahtuu lomakkeella netin kautta 31.8.2018 mennessä!

Lisätietoja ja vastuuhenkilö tapahtumassa:

Jukka Kuusonen

KP-75

040-8286610

jukka.kuusonen(at)kp-75.fi