Keravan Pallo ‑75 on jalkapallon erikoisseura Keravalla. KP‑75 on yksi SPL Uudenmaan piirin suurimmista nuorisotyötä tekevistä seuroista. Seurassa on noin 800 lisenssipelaajaa sekä pari sataa valmentajaa, huoltajaa ja muuta seuratoimihenkilöä. Joukkueita on kaikissa ikäluokissa nappuloista ikämiesten joukkueeseen yhteensä noin neljäkymmentä. Naisia ja tyttöjä jäsenistämme on 200. Otteluita KP‑75:n joukkueet pelaavat yli tuhat eri sarjoissa ja turnauksissa kauden aikana. Yksittäisiä liikuntasuorituksia seuran tilaisuuksissa harjoitusten ja pelien muodossa tulee vuosittain 50 000 ‑ 70 000.

Keravan Pallo‑75 toteuttaa Palloliiton Kaikki Pelaa‑ohjelmaa. KP-75 sai Sinetti seura –statuksen syksyllä 2002 ja valittiin Keravan  kaupungin liikuntalautakunnan toimesta samana vuonna Vuoden keravalaiseksi liikuttajaksi. Vuonna 2003 KP-75 valittiin yhdeksi kahdeksasta junioriseurasta koko valtakunnasta  kehittämään ns. kykykouluja maajoukkuevalmentaja Jyrki Heliskosken johdolla. Vuonna 2011 käynnistimme valmentaja-akatemiatoiminnan, jonka tarkoituksena on nuorten valmentajauran mahdollistaminen.

2011 KP-75 profiloitui kasvattaja- ja harrastefutisseuraksi solmiessaan KP-TUPS-PKKU kasvattajaseurasopimuksen kausille 2011-2016. Sopimuksessa määritellään Keski-Uudenmaan seurojen roolit. PKKU vastaa alueen kilpajalkapallon toteuttamisesta ja KP-75 ja TuPS keskittyvät kasvattajaseuratoimintaan.

Seuran tavoitteet kuluvalle toimintavuodelle on kuvattu toimintasuunnitelmassa. Pitkän tähtäyksen tavoitteet puolestaan löytyvät seuran strategiasta. Seuran toimintaperiaatteet ja arvot on kuvattu Seuran linja -dokumentissa. Seuran talouden ohjaus toteutetaan Taloussäännöllä.

Edellisten asiakirjojen lisäksi löydät näiltä sivuilta toimintakertomukset, talousarviot ja mm. johtokunnan pöytäkirjat. KP-75 pyrkii kaikessa toiminnassaan mahdollisimman suureen avoimuuteen ja toiminnan läpinäkyvyyteen.

Jäsenet voivat vaikuttaa seuran asioihin johtokunnan jäsenten kautta sekä kevät- ja syyskokouksissa. Tehokkain vaikuttamisen muoto on kuitenkin välitön palaute vaikka näiden nettisivujen kautta. Kun joku asia harmittaa tai ihastuttaa voi siitä laittaa viestin tulemaan! Tärkeä linkki palautteelle on kunkin ikäluokan ikäluokkavastaava. Heillä on oikeus osallistua johtokunnan kokouksiin ja tuoda siten yksittäisten joukkueiden ja ikäluokkien asioita johtokunnan käsittelyyn.

Keravan Pallo -75 ry:n viralliset säännöt (päivitetty 16.02.2012)