P08 YJ‎ > ‎

Yleiset ohjeet

Joukkueen yleiset linjaukset ja toimintatavat sovitaan vanhempainilloissa. Vanhempainillat ovat paras tapa vaikuttaa ja tuoda esille omia mielipiteitä ja ehdotuksia.

Seuraa säännöllisesti tapahtumia ja tiedotteita ikäluokkamme Nimenhuudosta (http://kp-75pt08.nimenhuuto.com/), jossa on ajankohtaisin tieto. Muutoksia aikatauluihin tulee johtuen muun muassa sääolosuhteista, koulujen aukioloajoista, pyhäpäivistä ja kenttävuorojen muutoksista. 

Vanhemmat ovat tervetulleita peleihimme ja harjoituksiimme. On tärkeätä muistaa, että peleissä valmentajat vastaavat valmennuksesta ja ohjeistuksista. Vanhempien rooli on kannustaa joukkueen pelaajia, ei antaa ohjeita tai toruja. Valmentajat ja vanhemmat ovat peleissä kentän eri sivuilla etteivät ohjeet ja kannustus sekoitu. Myös harjoituksissa vanhemmat pysyvät poissa kenttäalueelta, eivätkä myöskään huutele laidalta ohjeita. Kiusaamiseen puuttuminen on kuitenkin jokaisen vanhemman velvollisuus. Ilmoittakaa havainnosta valmentajille ja ikäluokkavastaavalle.

Seuraa lapsesi jaksamista ja lepoa. Nuori aktiivisesti liikkuva lapsi tarvitsee 10 tuntia unta päivässä. Älä tuo harjoituksiin kipeätä tai rasitusväsynyttä lasta. 

Kiinnitä huomiota monipuoliseen ja terveelliseen ruokavalioon. Normaali kotiruoka riittää. Karkit, leivonnaiset, limut, perunalastut, makkarat ja muu roskaruoka eivät kuulu pelien tai turnauksien ruokavalioon. Välipaloina pelien välissä hedelmät tai leipä juomana vesi.

Osallistuvat vanhemmat ovat ylpeydenaihe lapsille. Vanhempien osallistuminen on seura- ja ikäluokkatoiminnan kannalta tärkeää ja luo turvaa lapsille. Vanhempia seuraamalla, lapsi myös näkee ja oppii yhteispeliä - sitä kuinka rakennamme joukkuetta yhdessä.

Kannusta lastasi harjoittelemaan ja liikkumaan myös vapaa-ajalla.