Oikkupolvet‎ > ‎

Kausi 2018

Ei mitaleita, mutta silti ihan hyvä kausi

Oikkupolvet ovat tottuneet mitaleihin, mutta tällä kertaa kaudenpäättäjäisissä niitä ei päästy jakamaan. Kauteen oltiin kuitenkin pääasiassa tyytyväisiä.

“Tämä on ollut paras kausi ikinä”, sanoo Oikkupolvien toinen maalivahti Sanja “Sabe” Lostedt ja lisää: “Peleihin on ollut hauska tulla.”

Sabella on tältä kaudelta enemmän kokemuksia peleistä kuin harjoituksista, mutta lupaa tulevalla kaudella olla mukana treeneissäkin.

“Lupaan lunastaa palkintoni”, Sabe sanoo MVP-palkinto kädessään. Joukkuetoverit äänestivät Saben tämän vuoden MVP:ksi (the Most Valuable Player), koska peleissä Sabe piti joukkuetta pystyssä ja oli esimerkillinen pelaaja.

“Toivottavasti ensi kaudella mennään samalla meiningillä”, sanoo Sabe, jonka valmentajat palkitsivat myös Vuoden hanska -tittelillä.

 

Maalitavoite ylittyi kirkkaasti

Treeneissä useimmiten nähty pelaaja ja peleissäkin aktiivisesti mukana ollut Taija Välijeesiö palkittiin vuorostaan kauden positiivisimpana pelaajana. Huhu tosin kertoo, että kerran olisi hänkin suuttunut. Kyseessä lienee tilanne, jossa ikiliikkuja Eeva-Mari “Eeppo” Karine oli vienyt Taijan vaihtopaikan. Vähemmästäkin sitä suutahtaa.

“Oma tavoite oli tällä toisella Oikkupolvi-kaudellani tehdä kaksi maalia, mutta niitä tulikin viisi. Ensi kauden tavoite on sitten kuusi”, hymyilevä Taija sanoo.

Nuorempana Taija pelasi yleensä puolustuksessa eikä silloin päässyt useinkaan maalintekopaikoille. Nyt maalit maistuvat. Parhaiten Taijalle on jäänyt mieleen syksyn viimeisen pelin osuma. Taija kurotti kohti syöttöä ja päätyi itse selälleen kentän pintaan.

“Makasin märällä kentällä ja kuulin, kun muut juhlivat. Siitä päättelin, että pallo oli kuin olikin mennyt maaliin.”

 

Mitalien sijaan uusia taktiikoita

Kuluneen kauden vastuuvalmentaja Päivi Jaaranen pitää mitalitonta kautta lievänä pettymyksenä.

“Mitaleihin on kuitenkin totuttu tässä jengissä”, Päivi sanoo.

Vastustajat käyvät yhä nuoremmiksi ja nopeammiksi, ja se tuo haasteita Oikkupolville. Kauden aikana on pyritty kuitenkin oppimaan uutta ja kehittymään mm. käyttämällä erilaisia pelitapoja.

“Olemme pelanneet erilaisilla pelijärjestelmillä ja taktiikoilla, ja tästä ovat pelaajatkin tykänneet”, Päivi kertoo.

Ehkei pettymys sittenkään jää kaudesta päällimmäisenä mieleen.

“Kaiken kaikkiaan hauskaa meillä on ollut. Kannustamme ja rohkaisemme toisiamme ja yhä useampi uskaltaa ottaa peleissä vastuuta.”

 

Yhteisöllisyyden taika

Tulevalla kaudella Päivi siirtyy apuvalmentajan paikalle ja vastuuvalmentajaksi nousee Anu Uotinen.

“Toivon, että tulevalla kaudella löytyisi aktiivisia treenaajia. Saisimme tehtyä enemmän sellaista treeniä, joka tukisi toimintakykyämme”, Anu sanoo.

Mutta mikä on se Oikkupolvien taika, joka houkuttaa naiset kentälle vuosi toisensa jälkeen?

Tähän saa vastata Anu, jonka ensimmäinen pelipassi on vuodelta 1984 ja jolla on ollut lisenssi joka vuosi siitä alkaen. Oikkupolvissakin Anu ollut mukana jo 15 vuotta.

“Yhteisöllisyys. Se että tehdään yhdessä asioita myös jalkapallon ulkopuolella”, Anu sanoo.

“Ja se että tässä porukassa kaikki ovat samanarvoisia pelitaidoistaan tai vaikka koulutustaustastaan huolimatta”, Anu pohtii pitkänlinjan luottopakin Päivi “Päte” Myllymäen kanssa.

Ja menneellä kaudella on jalkapallon (mm. harrastesarja, KKI35, futsal, talvisarja, Syrjävaara Futsal ja UnelmaCup) lisäksi tehty muutakin:  virkistäydytty Vierumäellä, kahvakuulailtu, järjestetty oma turnaus ja hoidettu kunnialla toimitsijan hommat Syrjävaarassa, minkä ansiosta Oikkupolvet palkittiinkin Uudenmaan piirin kuukauden toimijana. Lisäksi Oikkupolvien omat kuuluttajat Miia Kaarakainen ja Katariina “Kata” Immonen kuuluttivat itsensä tällä kaudella koko Palloliiton Uudenmaan piirin tietoisuuteen.

Tätä kaikkea ja muuta, vähemmän ja enemmän, on tarjolla myös alkavalla kaudella.

 

Teksti: Katja Asikainen

Kuvat: Miia Kaarakainen


Laura "vuoden järki, Sabe "vuoden hanska" ja MVP ja Taija "vuoden hymy".

Valmentajat Anu ja Päivi.

Kauden päättäjäiset 12.1.2019 AP:een luona.