Oikkupolvet‎ > ‎

Kausi 2017

VANHAKIN NYT NUORTUU

Vuosia jatkuneeseen mitalisateeseen tottuneiden Oikkupolvien kausi 2017 päättyi tällä kertaa vain yhteen pronssimitaliin LKKI35-sarjassa. Hopea oli jo hyppysissä, mutta karkasi käsistä sarjan viimeisessä pelissä Tikkurilan tuulisella hiekkakentällä. Oikkupolvet joutuivat myöntämään PK-50/Old Starsit paremmikseen luvuin 2-1. Tulos oli kuitenkin selkeä parannus kevään tappiosta 1-6. Kultaa sarjassa vei MPS/Pulmuset, joka kärsi kauden ainoan tappion kevätkierroksella Oikkupolville luvuin 1-2. Uudenmaan sarjassa pelasi kaikkiaan kuusi joukkuetta, joista KP-75 Oikkupolvet oli menestynein joukkue Keski-Uudeltamaalta.

Koska LKK40-sarja ei kaudelle toteutunut liian pienen ilmoittautumismäärän vuoksi, Oikkupolvet hakivat lisäpelejä naisten harrastesarjasta. Edellisvuoden hyvän menestyksen vuoksi Oikkupolvet oli nostettu ykköslohkoon, jolloin myös vastustajien taso oli odotettua kovempi.

Kauden ensimmäinen peli Karkkilassa KJS/FC Pyryharakoita vastaan antoi esimakua tulevasta ja peli päättyi lukemiin 9-4. Tämä harmitti kaikkia muita paitsi Leilaa, joka teki pelissä hattutempun. KJS/FC Pyryharakat sijoittui sarjassa kolmanneksi. Oikkupolvet sijoittuivat muuten tasaisen sarjan neljänneksi, kuusi pistettä KJS/FC Pyryharakoita jäljessä. Hopeaa sarjassa otti Primeball, jonka kanssa Oikkupolvet pelasivat syksyllä tasapelin 3-3. Kultaa voitti myös Keski-Uudenmaan paikallisväriä sisältävä FC Eiliset, joka hävisi vain yhden pelin kauden aikana. Tappio tuli Espoolaista Team Callea vastaan. Toinen tappio oli myös lähellä kauden viimeisessä pelissä syksyisessä Kalevassa, jossa Oikkupolvet vielä viisi minuuttia ennen pelin loppua johti peliä 3-2. Viime hetken kaksi maalia vei kuitenkin FC Eiliset voittoon. Neljäs sija Oikkupolville oli hyvä saavutus, sillä osa vastustajista oli keski-iältään yli 40-kymppisiä Oikkupolvia 30 vuotta nuorempia.

Kauden kohokohta Oikkupolville oli osallistuminen Palloliiton Suomi 100 -pelikarnevaaleihin Tartossa. Vastustajana oli Tarton yliopiston joukkue Fauna Female. Kuuma kesäkuinen auringonpaiste oli viedä pelitemmon aamuvarhaisella matkaan lähteneiltä Oikkupolvilta. Hyvin alkanut peli oli kääntynyt ikävästi tappiolle 4-2. Puoliajalla Oikkupolvien puolustuksen salainen agentti, virolaislähtöinen sittemmin keravalaistunut Enely, tulkkasi vastustajan ajatuksia muulle joukkueelle. “Keltainen ei jaksa enää”, vastustaja epäili. Tästä sisuuntuneena Oikkupolvien entinen maajoukkuevahvistus Hanna teki pelin neljän viimeisen minuutin aikana kolme maalia ja maaottelu päättyi Oikkupolvien voittoon numeroin 4-5. Onnellinen ja ylpeä joukkue pääsi juhlimaan voittoa riemukkaasti Tarton lämpöiseen yöhön.

Talvikaudella Oikkupolvet ovat palanneet pitkän tauon jälkeen Uudenmaan naisten Futsal-sarjaan, jossa vastustajat ovat kovin nuoria ja teknisiä. Näiden haasteiden kera Oikkupolvet juhlistivat Suomen itsenäisyyttä 5.12.2017 kauden päättäjäisillä Jokelassa. Illan ohjelmassa oli mm. mitalien jako ja joukkueen MVP:n eli Most valuable player -palkinnon saajan valinta. Tänä vuonna palkinnon sai Anita.

Tällä ikänaisten aktiivisella ja elinvoimaisella harrastajajoukkueella on aina vähän “haku päällä”, joten jos olet yli 30-vuotias jalkapalloileva nainen, olet aina tervetullut mukaan toimintaan. Tässä joukossa vanhakin nuortuu ja ikä ei paina, kun alla on vihreä nurmi ja pallo liikkuu.

Anne Koivu, Oikkupolvi #7
Suomi Eesti Challenge
Oikkupolvien ensimmäinen maaottelu Suomi Eesti Challenge.

Futsal-kausi avattu 28.10.2017
Futsal-kausi avattiin 28.10.2017 Espoon K3 Areenalla.