Oikkupolvet‎ > ‎

Esittely

Meitä Oikkupolvia on 25. Tai voi meitä olla vähemmänkin. Ainakin treeneissä usein on. Peleissä on vähän enemmän ja fanipenkillä vieläkin enemmän. Ulkomaanreissuilla meitä vasta onkin. Ja kauden päättäjäisissä voi olla vielä useampikin Oikkupolvi mukana. Eli kyllä meitä on, ehkä siis enemmänkin.

Oikkupolvi eli Oikkari on aikuinen nainen, joka tykkää jalkapallosta, ja siitä että sen perässä, tai vieressä tai joskus jopa edessä, voi juosta. Oikkupolvet tykkäävät potkia palloja, nostella kuulia ja ihan silloin tällöin heitellä huulia. Osa meistä tykkää kovasti puhua, ja osa sitten taas kuunnella. Osa osaa puhua silloinkin, kun kukaan ei ole kuuntelemassa. Laulaa osaamme myös, varsinkin maakuntalauluja.

Oikkupolveen voit törmätä kentällä, juoksuradalla tai salissa, joskus myös salilla. Mutta älä törmää kovalla vauhdilla, sillä silloin voi sattua, vaikkapa polveen. Oikkupolven voit tavata myös muualla, esimerkiksi koulussa, päiväkodissa tai puolustusministeriössä. Oikkupolvi voi myydä sinulle röntgenlaitteen, hieronnan tai sotilaskotimunkin. Voit joutua näyttämään hampaasi Oikkupolvelle tai saatat saada häneltä pyyhkeitä, toivottavasti et kuitenkaan sakkoja. Äläkä pelästy, jos yksi meistä haluaa vertasi.

Kaikki Oikkupolvet osaavat pyöritellä palloa. Osa ihan taitavastikin. Jotkut Oikkarit osaavat lisäksi pyöritellä myös peukaloitaan, exceleitä ja rattia. On jonkun joskus nähty pyörittelevän juomapulloakin.

Kaikki Oikkupolvet yrittävät aina parhaansa. Oli sitten kyseessä treenit, peli tai kaverin kannustaminen. Joskus parhaansa yrittäminen johtaa hutipotkuun, mutta usein kuitenkin maaliin ja voittoon, joskus jopa limusiiniajeluun mitalit kaulassa.

Haluaisitko kuulua Oikkupolvien kaikenkirjavaan porukkaan?
Jos olet:
  • nainen tai itsesi naiseksi tunteva tai joksikin muuksi itsesi tunteva nainen, tai nainen joka ei vielä tunne itseäänkään
  • ainakin melkein 35-vuotias eli aikuinen nainen ja osaat laulaa kuorolauluna “Aikuinen nainen mä oon”
  • nähnyt joskus jalkapallon, hypistellyt sitä, tiedät miten päin se pitää asettaa nurmikolle ja osaat sitä potkaistakin 
niin otapa yhteyttä ja liity iloiseen joukkoomme!

Teksti: Katja Asikainen

Joukkueessa pelaavat v. 2020-21

Asikainen Katja
Frondelius Leila, nettivastaava
Ekström Hanna
Haikka Vilma
Häkli Eveliina
Hyrske Anita, valmentaja
Immonen Katariina
Issakainen Susanna
Jaaranen Päivi
Kaarakainen Miia, somevastaava
Karine Eeva-Mari, rahastonhoitaja
Koivu Anne
Kontio Elina
Korppi Tuija, huoltaja
Liljeqvst Janita
Lostedt Sanja, matkavastaava
Myllymäki Päivi
Paappanen Laura
Pekkala Maarit
Peltola Anne, kuntosalitreenin vastaava 
Rautonen Merja
Suojala Eliisa
Tiljander Teea
Toikka Hanna
Uotinen Anu, valmentaja
Viitala Sari, joukkueenjohtaja
Välijeesiö Taija
Zarppa ja Anu eivät ole sokerista.

Toimitsijoina ja pelaajina jälleen Simo Syrjävaara turnauksessa v. 2019 ja homma toimi.

Suomi Eesti Challenge
Oikkupolvet osallistuivat Suomi 100-teemaan (Suomi Eesti Challenge), jossa pelattiin sata peliä yhdessä päivässä. Oikkareiden vastustajana oli Tartossa Fauna Female, joka voitettiin.

Football for Refugee Women
Osa Oikkupolvista vahvisti eduskunnan joukkuetta Football for Refugee Women -turnauksessa 14.10.2017.

Vierumäki 3.-4.3.2018
Urheilullinen viikonloppu Vierumäellä 3.-4.3.2018 mukavassa seurassa aktiviteetteinä mm. TRX, venyttely, hohtokeilaus, ulkoilu, saunottelu.