Pelaajapolku huipulle - Keravan Pallo -75 Ry:n juhlaseminaari 31.10.2015 klo 15:00-18:00

Pelaajapolku huipulle - juhlaseminaari

Kerava-salissa Keuda-talolla lauantaina 31.10.2015 klo 15:00 - 18:00


Mitä asioita vaaditaan pelaajalta missäkin ikävaiheessa että hän pystyy kehittymään ammattilaiseksi? Onko joku ikävaihe ratkaiseva kehityksen kannalta ja miksi? Mihin ominaisuuksiin valmentajat kiinnittävät huomiota huipulle pyrkivässä pelaajassa?  Mikä on perheen rooli huippu-urheilijan polulla? Mihin pitää tulevaisuudessa panostaa, jotta pelaajan tie huipulle aukeaa?


Oman näkemyksensä pelaajan tiestä huipulle esittävät alustuksissa ja paneelikeskustelussa Palloliitto, huippu-urheilun tutkija, Veikkausliigavalmentaja ja huippupelaajan vanhempi.


Seminaarin puheenjohtajana toimii Jukka Vakkila, Suomen jalkapallovalmentajat Ry:n puheenjohtaja, ex-maajoukkuevalmentaja

Keskustelun alustajina puhuvat:

  • Hannu Tihinen, Suomen palloliiton pelaajakehityspäällikkö, ex-jalkapalloammattilainen
  • Mikko Salasuo, Vastaava tutkija, Dosentti
  • Jani Honkavaara, HIFK:n Veikkausliigassa kaudella 2015 luotsannut valmentaja
Paneelikeskustelussa mukana lisäksi Peter Jung, nuorten jalkapalloilijoiden isä


Tilaisuus on maksuton. Väliajalla käytössä Kerava-salin kahvilapalvelut.


Kerava-sali (www.keravasali.fi), Keskikatu 3 A, 04200 Kerava
Hannu Tihinen, Suomen palloliiton pelaajakehityspäällikkö, ex-jalkapalloammattilainen


Hannu Tihinen on Palloliiton pelaajakehityspäällikkö, joka on entinen suomalainen jalkapalloilija. Keskuspuolustajana pelannut Tihinen saavutti vuonna 2010 päättyneellä urallaan viisi mestaruutta kolmessa eri maassa, kahden maan cup-mestaruuden ja toimi kapteenina lähes kaikissa seurajoukkueissaan.

Hannu muistetaan myös Milania vastaan tehdystä maalista: https://www.youtube.com/watch?v=TUiE4Q1c89A


Mikko Salasuo, Vastaava tutkija, Dosentti


Mikko Salasuo on vuonna 1972 syntynyt talous- ja sosiaalihistorian dosentti. Hän on julkaissut 14 kirjaa ja yli sata tieteellistä artikkelia. Monipuolisen tuotannon yksi tärkeä haara on liikunta- ja urheilututkimus. Kesäkuussa 2015 julkaistiin Salasuon ja kumppanien kattava tutkimus huippu-urheilijoiden elämänkulusta. Yli 500 sivuisessa teoksessa tehtiin 78 suomalaisen huippu-urheilijan elämäkertahaastattelujen ja poikkeuksellisen mittavan kansainvälisen tutkimusnäytön pohjalta havaintoja, jotka haastavat suomalaisen urheilujärjestelmän tekemään isoja korjauksia huippu-urheilijoiden uran edistämisessä.  

 


Seminaarin puheenjohtajana toimii Jukka Vakkila

Jukka Vakkila, 1951, on Keravan Pallo -75 Ry:n perustajajäsen ja raudanluja jalkapallovalmennuksen ammattilainen. Hän on uransa aikana valmentanutt Suomen jalkapallomaajoukkuetta vuosina 1988-1992 ja on valmentanut joukkueensa mm. Veikkausliigan ja SuomenCupin voittoon. Jukka toimii myös Suomen Jalkavalmentaja Ry:n puheenjohtajana ja Euroopan Jalkapallovalmentajien Unionin, AEFCA:n 1. Varapuheenjohtajana.  
Peter Jung, kehitysjohtaja

Peter Jung on kolmen pojan isä. Yksi hänen pojistaan kuuluu HIFK:n veikkausliigajoukkueen vahvuuteen. Peter on toiminut KP-75:ssä nuorten pelaajien valmentajana sekä KP-75:n ja Pallokerho Keski-Uusimaan johtokunnan jäsenenä.

Ċ
KP-75 Uutistoimitus,
20.10.2015 klo 12.07