Fortum Tutor


Fortum Tutor on Palloliiton ja Fortumin vuonna 2009 yhdessä käynnistämä valtakunnallinen ohjelma, jonka tärkein tavoite on taata jokaiselle suomalaiselle jalkapallojuniorille osaava ja kannustava valmentaja.Tutor on 5–12-vuotiaiden lasten valmentajan henkilökohtainen sparraaja. Hän auttaa valmentajaa kehittämään omia taitojaan. Jalkapalloilullisten taitojen lisäksi valmentaja saa tutorilta tukea lasten ohjaamisessa.Kotimaisten valmentajien lisäksi Fortum Tutor on saanut kansainvälistä tunnustusta, kun Euroopan Jalkapalloliitto UEFA palkitsi sen vuoden 2012 parhaana ruohonjuuritason kehitysohjelmana Euroopassa. Lentopalloliitto on toista vuotta osana ohjelmaa ja lajien välinen yhteistyö valmentajien työn tukemisessa on päässyt hyvään vauhtiin.
Fortum Tutor -ohjelman seitsemäs kausi käynnistyy!

Fortum Tutor -ohjelman ideana on kehittää juniorijalkapalloilun parissa toimivien lasten ohjaajien ja valmentajien taitoja ja antaa käytännön vinkkejä ja tukea juniorivalmentajien päivittäiseen tekemiseen. Fortum Tutoreita on tällä hetkellä 100 
ympäri Suomen. He toimivat yli 100 ohjelmassa mukana olevan seuran tukena ja tavoittavat alkavalla kaudella yli 2 000 alle 12-vuotiaiden valmentajaa.

Linkkejä Fortum Tutor ohjelmaan:


(Sivustolta löytyy pelaajille, vanhemmmille ja valmentajille materiaalia)


KP-75 Fortum Tutor Jukka Kuusonen

Jukka Kuusonen aloittaa Fortum Tutorina kaudella 2018 .Hän tulee toimimaan pääasiallisesti nuorimman ikäluokan ja tyttöjoukkueiden valmentajien tutorina.


Tutorin toimeenkuvaan kuuluu:
  • Valmennuksen tukihenkilö
  • Säännöllinen yhteydenpito valmentajiin
  • Harjoitusten ja otteluiden tutorointia 
  • Seuran valmennuslinjan ja toimintalinjan jalkauttaminen joukkueiden toimintaan
  • Playbook jalkautus (kotiläksyt)
  • Valmennusmateriaalien toimittaminen valmentajille (havainnointi ja maalinteko)